• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #128605  autor: dechomenon
 29 lis 2006, 19:18
mam pilną sprawe koleś kupił telefon K510i w orange, złamał simlocka, ma kartę Plusa i teraz chciałem mu ustawić mms, wysłałem ustawienia ze stronki, GPRS aktywny, no i najpierw mi wyskakiwało brak konta, ale potem coś poustawiałem w kom. danych, i teraz jak prześle mms to wyskakuje błąd komunikacji sprawdź ustawienia..prosił bym po podanie szczegółowych czynności co powinienem pozmieniać w ustawieniach i gdzie...thx
Ostatnio zmieniony 29 lis 2006, 20:30 przez dechomenon, łącznie zmieniany 1 raz.

#128689  autor: Rogal
 29 lis 2006, 21:33
a aktywowałeś usługę GPRS / MMS :?:

Aktywacja usługi *101*11*02#
Dezaktywacja usługi *101*00*02#

#128709  autor: Kaczy
 29 lis 2006, 21:55
dechomenon pisze:GPRS aktywny
Rogal pisze:a aktywowałeś usługę GPRS / MMS
Rogal, czytamy ze zrozumieniem :)

...::: Made for loneliness :::...

#128712  autor: przemek910
 29 lis 2006, 21:58
mam pilną sprawe koleś kupił telefon K510i w orange, złamał simlocka, ma kartę Plusa i teraz chciałem mu ustawić mms, wysłałem ustawienia ze stronki, GPRS aktywny, no i najpierw mi wyskakiwało brak konta, ale potem coś poustawiałem w kom. danych, i teraz jak prześle mms to wyskakuje błąd komunikacji sprawdź ustawienia..prosił bym po podanie szczegółowych czynności co powinienem pozmieniać w ustawieniach i gdzie...thx
Pousuwaj stare profile I interenet i MMS, zrestartuj telefon - skonfiguruj na nowo, znowu zrestartuj i powinno byc OK.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#128774  autor: dechomenon
 30 lis 2006, 00:48
no tak bo tam są stare profile jeszcze te z orangutana...to wywalić wszystko i wysłać zdalne ustawienia ze stronki? czy wszystko ręcznie?