• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #116609  autor: BKX
 24 paź 2006, 17:39
Mam mozliwość załatwienia sobie po dość atrakcyjnych cenach takie akcesoria - HPM-70 i MPS-60. O ile z głośnikami sprawa może się wydawać dość prosta, bo czasem się przydadzą, to ze słuchawkami się zastanawiam, ma ktoś może porównanie z modelem dawanym w zestawie? Bo chętnie bym je zmienił, jeżeli tylko jakość dżwięku byłaby wyraźnie lepsza niż w standardowych. O głośnikach również możecie coś napisać, bo nie wiem czy jest sens wydawać kase na takie rzeczy... Jest jeszcze taka sprawa, że na allegro znalazłem bardzo fajne pokrowce do mojego modelu - Easy Click, posiada może ktoś ten pokrowiec? Bardzo bym prosił o jakieś info, czy to jest dobra rzecz i czy nie psuje całego wyglądu, tak jak większość pokrówców, do których z resztą jestem uprzedzony...

#116971  autor: tomekkk
 25 paź 2006, 17:25
Nie posiadam tego pokrowca na SE, ale patrzylem na niego na aukcji i wydaje mi sie nieuzyteczny, poniewaz nie pokrywa calego telefonu, wiec nie jest chroniony w calosci przed rysami.

Człowiek uczy się przez całe życie, z wyjątkiem lat szkolnych...

Cała seria Sony Ericssona
Obrazek

#116978  autor: BKX
 25 paź 2006, 17:36
W moim odczuciu jest to właśnie jedna z zalet tego modelu, po co zakrywać klawisze, skoro to utrudnia pisanie, a w tym miejscu nigdy nie ma specjalnie uszkodzeń... Ja patrze na ten pokrowiec z perspektywy upadku na twarde podłoże lub zaryswanie na szorstkiej nawierzchni, bo zasłonięte narożniki mogą go "ocalić";) Ale chciałnym, żeby wypowiedział się ktoś, kto takowy posiada. A odpowie ktoś na temat słuchawek? Opłaca się kupować?

#116981  autor: rafcyk
 25 paź 2006, 17:46
Ja bym go nie polecał, zreszta żadnego pokrowca nie uznaje. A to dlatego, ze niby sie mniej brudzi, ale w zakamarkach zbiera sie brud i to dopiero syfiasto wyglada. Osobiscie o telefon staram sie dbać, więc spokojnie moje komórki wytrzymują mi na kilka lat. A potem i tak raczej trzeba kupić coś nowego, bo starsze modele nie obslugują różnych ficzerów :wink:

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

re

#117158  autor: provocatorka
 26 paź 2006, 04:37
Jest to ciekawa rzecz. Już były wcześniej te modele CRISTAL na aukcjach sprzedawane. Jeśli już to też chyba coś takiego zakupię bo wszystkie inne bardzo pogrubiają telefon.
Są różne ale nie przylegają tak jak ten. No i faktycznie z tymi sms'ami może być ciężko przy pełnym silikonie. W modelu W810i przyciski są bardziej wypukłe niż w K750i dlatego może warto zainwestować te 10/12zł...

#117184  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 10:06
jesli ten pokrowiec zakrywa tylko rogi, wywswietlacz, tyl obudowy, a klawiszy nie, to nawet dobry pomysl, bo na klawiszach nigdy nie widac uszkodzen :d

Obrazek

#117207  autor: BKX
 26 paź 2006, 13:01
Ale rozumiem, że nikt tego jeszcze nie sprawdził? :) Czyli pewnie bede królikiem doświadczalnym :D Zamówie go jeszcze w tym tyg. wezme też dla Motki V3, bo bardzo fajnie wygląda i przyda się starszemu :)

#117248  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 15:40
jak bedzie sie sprawdzalo to mi powiedz to moze tez takie sobie kupie, ale dopiero wtedy gdy kupie sobie nowy fon :D

Obrazek