• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #115120  autor: ucofb
 19 paź 2006, 15:31
Dzisiaj rano upadl mi telefon i niestety pojawil sie problem :/. Mianowice gdy odsłaniam klapke do aparatu aparat sie automatycznie nie uruchamia, wcześniej tak było. Aby zrobić zdjęcie muszę odslonic klapke i poprzez menu włączyc aparat. Wie może jak ktos naprawić ? Myśle że jakiś czujnik na światlo sie zepsuł albo jakis mechanizm niewidoczny pod klapką! Proszę o radę i z góry dziękuję.

PS Prosze nie pisać porad typu "nie rzucaj telefonem". Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 paź 2006, 22:39 przez ucofb, łącznie zmieniany 1 raz.

kumpel: Co by bylo gdyby urodzily się trojaczki a nie bliźniaki kaczory?

Obawiałbym sie o następną konklawe

#115135  autor: przemek910
 19 paź 2006, 16:16
ten mechanizm możesz zobaczyć zdejmując tylną klapkę i zobaczyć na górną część obudowy. Pomoże wg mnie jedynie wizyta w serwisie. Nie wiem ile będzie ta naprawa kosztować, pnieważ nie wiem co się uszkodziło.

P.S. można ustawić skrót w joy'u na Aparat ;-)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#115143  autor: hettman
 19 paź 2006, 16:37
ja mialem identycznie ze swoim k 750i, z tym ze u mnie nie mozna bylo nawet wlaczyc aparaty z pozycji menu,bo mi sie calkiem mechanizm co jest kolo flascha rozlecial :) . jak zdejmiesz obudowe ktora jest przykrecona na srubki "krzyzaki" to zobaczysz taki maly srebrny prostokacik z biala wajcha o dlugosci okolo 1,5mm (znaczy sie tej wajchy nie zobaczysz bo to ona wlasnie ci odpadla :)) lub jezeli bedzie na miejscu-{ta wajcha} i bedzie "sprezynowac" to oznacza ze wyskoczyla ze swoich mocowan na klapce-wtedy wystarczy ja "dopasowac" jezeli natomias calkiem wypadla no to wtedy bedziesz musial rozebrac mechanizm i wsadzic ja tam jak byla-jest to stosunkowo trudne. jezeli Ci nie przeszkadza wlaczanie aparatu z menu to zostaw tak jak jest bo to niczemu nie szkodzi,jezeli zgubiles ta "wajche" to bedziesz musial albo dac sobie spokoj albo kupic caly mechanizm. powodzenia.

#115179  autor: rafcyk
 19 paź 2006, 18:25
jeśli możesz korzystać z aparatu to raczej nic nie rób, pójdziesz do serwisu to cię skasują, a następnym razem uważaj :mrgreen:

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

odp

#115188  autor: provocatorka
 19 paź 2006, 18:42
Aż się wystraszyłam czytając ten post :twisted: U mnie jeszcze wszystko działa ale skrzypi ten SE z tygodnia na tydzień bardziej. Od nowości klapka tylna, a teraz obudowa po prawej obok klawisza 'c'. Cóż wiedziałam, że to 'made in china'. Co by nie mówić Nokie aż tak nie skrzypią, moja już kilka razy lądowała a jest nadal idealnie spasowana. Ciekawe czy ten nowy K790/800 też ludziom skrzypi :mrgreen: