Witam wszystkich!
Jestem tu nowy, ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże
Od 2 dni jestem posiadaczem telefonu Sony Ericsson K700i. Niestety występują u mnie problemy z komunikacją tego telefonu z komputerem przez adpater bluetooth. Konkretnie nie działa usługa zdalnego ekranu. Inne usługi teoretycznie działają, ale telefon nie łączy się za każdym razem i trzeba ponawiać połączenie nawet do 4 razy. Największy problem występuje przy próbie wysłania plików z aparatu do komputera. Komunikacja w stronę przeciwną -> komputer-komórka działa bezproblemowo. Mam system Windows XP Professional Service Pack2. Korzystam ze standardowych usług łączności Bluetooth Windows (funkcja "Odbierz plik"). Mam zainstalowane całe oprogramowanie z płyty CD dołączonej do telefonu i uakyualnione do najnowszej wersji.
Co mnie jeszcze niepokoi, to to, że bluetooth w telefonie jest często "zajęty" chociaż nie powinien pracować, trzeba wtedy czekać na dogodny moment, żeby np uruchomić funkcję wysyłania plików.
Chciałbym zapytać czy ktoś z posiadaczy tego aparatu odnotował podobne problemy? Czy Waszym zdaniem jest to wina "komórki", komputera, czy też może adaptera bluetooth? Dodam, że wcześnie przy tej samej konfigurcji komputera i na tym samym adapterze, bez pomocy żadnego dodatkowego oprogramowania komunikacja z telefonem SE T630 działała bez zarzutu.
Na koniec podam wersję oprogramowania mojego telefonu. Prosiłbym o informację, gdzie mogę sprawdzić, czy jest to najnowsza wersja:
R2AY004progCXC 125821_EU_1_C
Wersja oprogramowania wyświetlacza
Ekran główny
Bieżąca wersja:
2000406041
Wersja oprogramowania aparatu aparatu
Aparat
Bieżąca wersja: 3.10
Wersja oprogramowania ITP
CXC 125 8 13 R2F
Dostosowanie
CDA 102298/56 R3A