Pozwolę sobie przytoczyć pewną opinię, z którą całkowicie się zgadzam...po prostu jest sentencją wszystkiego... pozdrawiam...eljot 13
.......................~Medeah 2007-04-21 03:06 host-163.107.192.213.cable.satra.pl
Miałam ten telefon przez miesiąc i był to najgorszy miesiąc - jeżeli chodzi o telefony - w moim zyciu. Po pierwsze małe, bardzo niewygodne i nieporęczne klawisze. Ciężko się wciskają i podczas pisania smsów wolno zmieniaja się literki. Totalna porażka! Po drugie - klawisz służący do łaczenie z Internetem znajduje się pomiędzy klawiszami wstecz i wybierz,a więc takimi z których się często korzysta... a co za tym idzie (w połaczeniu z tym że klawisze sa małe i niewygodne) cały czas się go wciska przez przypadek i łaczy Z Internetem. Miałam przez to 20 minut polączeń mimo iz w ogóle niczego w necie nie sprawdzałam. Kolejna porażka! Dziwie sie dlaczego nikt nie porusza kwesti tego feralnego ulozenia klawiszy, bo ja osobiscie uwazam ze jest to wielki minus dla tego modelu- zreszta jeden z wielu. Po trzecie - tak chwalony wyswietlacz jest maly i w ogole mnie nie zachwyca, poniewaz ma brzydka kolorystyke. Po czwarte - male literki w przychodzacych smsach - niewyraźne i dodatkowo to ochydne biale tło i znak

który samoistnie zmienia się w kiczowatą narysowana buźke (to chyba jakaś funkcja dla przedszkolaków). Po piąte - w dniu w którym wreszcie się go pozbyłam i sprzedałam nagle okazało się, że karta sim jest zabezpieczona jakimś metalowym gównem, które nie rusza się ani w prawo ani w lewo i w konwencjonalny sposób nie można wyjąć karty - musiałam ją podważyć i wyciągnąć na siłe - na szczęscie się nie uszkodziła. Pierwszy raz w życiu spotkalam się z czyms takim - beznadzieja! Po szóste - w komplecie nie ma słuchawek, a program komputerowy jest tak beznadziejny ze az zal d... sciska. Zero funkcjonalności, nie mozna obciąc piosenek i w ogole nie wiem po co on jest bo z tak ch.... programem ciezko cos zrobić (jesli ktos ma programy chociażby do motoroli v3 lub samsunga i liczy na to ze ten jest podobny to ostrzegam, że mocno się zawiedzie, bo pogramy do wyzej wymienionych telefonow sa swietne).
.
~Medeah 2007-04-21 03:06 host-163.107.192.213.cable.satra.pl
Po siódme - aparat niby ma 2 megapiksele a robi zdjecia moim zdaniem gorsze niz motorola v3, którą miałam, a która ma dużo gorszy aparat (NIBY - bo w porównaniu do k610i w ogóle tego nie widać). Beznadziejny zoom,brzydkie niewyraźne zdjęcia, rozczarowały mnie bardzo, mało opcji w porównaniu do nokii 6280 lub samsunga SGH-d 900 (którego teraz mam i jest po prostu CUDOWNY I REWELACYJNY pod każdym względem:)) Oprócz tego nagrywa krótkie, ograniczone tylko do 25 sekund filmiki. Po ósme - budzik ma tylko opcje narastającego dżwięku co jest strasznie wkurzające bo w ogole go nie slychać. Pomijam fakt, że głośnik w tym telefonie jest z tyłu (!!!) co powoduje, że kiedy telefon leży normalnie, czyli wyświetlaczem do góry to dźwięk budzika lub po prostu połacznia przychodzacego jest przytłumiony i niewyraźny... Nie wiem kto to wymyślił, ale inteligentny na pewno nie był ("cudowni" projektanci "wspaniałych" Sony Ericssonów)... Po dziewiąte - funkcjonalność Menu w tym telefonie jest zadna w porównaniu do Nokii, Samsunga lub Motoroli (miałam co najmniej po jednym modelu z wyzej wymienionych telefonow, więc wiem o czym mówię). Po dziesiąte - dźwięk średni, lekko przytłumiony, odtwarzacz MP3 nie powala, brak jakichkolwiek wizualizacji. Po jedenaste - zdjęcie sim locka do tego telefonu to koszt okolo 200 złotych (podobno jest to spowodowane bardzo drogim sprzetem do ściągania simlocka z tego modelu), a co za tym idzie nie można go drogo sprzedać, a jego wartosc i tak spada w zastraszajacym tempie. Po dwunaste - bateria oczywiscie słaba i ogolnie do niczego (osobiscie rozmawiam gora 30 minut dziennie, mp3 nie slucham bo mam osobny sprzet, robie malo zdjęc, pisze jakies 10 smsow) - trzymala mi w trakcie takiego uzytkowania o jakim napisalam gora 2-3 dni. Baterie formatowalam zgodnie z instrukcjaelefonu to... pozmienialo mi kolejnosc, pododawalo jakies dziwne cyferki i musze wszystko pozmie.
.
~Medeah 2007-04-21 03:06 host-163.107.192.213.cable.satra.pl
Po trzynaste - zapisałam liste swoich kontaktów na karcie Sim a gdy ja przelozylam do nowego telefonu to... pozmienialo mi kolejnosc, pododawalo jakies dziwne cyferki i musze wszystko pozmieniac. Po czternaste - ogolne wrazenie jest tak marne, że zdecydowalam sie napisac tę opinię aby was wszystkich ostrzec, bo ten telefon nie jest wart nawet 1 złotówki! Rozczarował mnie całkowicie, strasznie męczył i jużnigdy w zyciu nie kupie sobie zadnego Sony Ericssona, bo sa to najgorsze g.... jakie kiedykolwiek mialam! Naprawde milion razy sie zastanowcie zanim sie zdecydujecie sie na ten badziew bo poźniej bedziecie mieli duzo nerwow. TEN TELEFON JEST STRASZNY, BRZYDKI, NIC NIEWARTY I JEDYNE CO MOZNA O NIM POWIEDZIEC TO TO, ŻE JEST KUPA ZŁOMU!!!! Ostrzegam i stanowczo NIE POLECAM!!! ...................