• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #131227  autor: j.j
 08 gru 2006, 23:30
Telefon super żadnego zawieszania super aplikacje do obróbki zdjęć bezpośrednio w telefonie (można wyostrzyć zdjęcie, obrócić, rozjaśnić, ściemnić i dodać różne efekty) Muzyczkę odtwarza super Walkman ma krektor z ustawieniami bas, mega bas, głos, normalne, wzmocnij wysokie i ustawienia ręczne każdy może go dostroić do własnych upodobań – dźwięk po prostu super. Ponad to ma możliwość włączenia dźwięku przestrzennego i trybów odtwarzania. Dołączona aplikacja do wgrywania plików MP3 pozwala przeciągać myszką utwory z płyt muzycznych, które przy transferze do telefonu są automatycznie zmieniane na MP3 bardzo dobrej jakości. Poza tym ma ciekawe aplikacje dla sportowców pomiar prędkości biegu, przebiegniętego dystansu, pomiar ilości kroków, wydatku energetycznego itp. Niestety korektor nie działa w stosunku do dźwięków z radia. Radio z RDS wyświetla stacje zarówno na ekraniku zewnętrznym jak i wewnętrznym.
Co do profili to posiada profile (w opcjach u góry - brak danych) : podstawowy, spotkania, samochód, na zewnątrz, zestaw HF, dom, biuro. Posiada również motywy do zmiany wyglądu telefonu nie tylko tapet i wyświetlaczy, ale również menu rozwijanych list i ekranów wiadomości SMS MMS itp. Dodatkowe motywy ok. 25 do darmowego pobrania ze stron SonyEricssona.
Poza tym ma bardzo ciekawe funkcje sterowania głosem. Mając zestaw słuchawkowy można aktywować przez tzw. „magicznego słowa” wybieranie rozmów bez dotykania telefonu. Przy zestawie Bluetooth telefon może być w bagażniku w walizce i będzie można się połączyć. Wypowiadasz magiczne słowo i uzyskujesz możliwość wybierania głosowego podajesz notatkę głosową dla danego wpisu w książce i telefonik się łączy. To samo z odbieraniem jak ktoś dzwoni możesz głosem odebrać lub odrzucić rozmowę. Jeżeli we wpisie w książce adresowej ma notatkę głosową to w momencie, gdy ktoś dzwoni telefon informuje cię w słuchawkach, kto dzwoni. Ta funkcja jest super zupełnie bez dotykania telefonu można z niego korzystać. Super dla leniwych i np. dla osób niepełnosprawnych prowadzących samochód jedną ręką.
Wszystkim polecam tą maszynkę to telefon, MP3 najwyższej klasy, radio z RDS, 2 MGB aparat i kamera w jednym. Zresztą wejdźcie na www.sonyericsson.com i zobaczcie sami.

Pozdrawiam jj

#131256  autor: jacobs
 09 gru 2006, 00:49
j.j, działa Ci flash menu?

Kurde przez głupie orange musze czekać jeszcze 5 dni na ten telefon :\

#131854  autor: abc_rlz.
 11 gru 2006, 00:03
w krakowskim MM SE 710i 89 zł x10 rat - prawie jak abo tyle ze prawie 3 razy krócej :P

#132107  autor: __sidneypolak__
 12 gru 2006, 00:45
e tam...flash czy bez to mi tam bynajmniej nie robi różnicy...ale w810i różni się od w710i tym także, ze nie ma opcji TrackID ;] a w710i ma :D a polega to na tym, że gdy leci jakiś utworek w radiu, to klikając na opcję trackID automatycznie nagrywa się kawałek danego utworu, zostaje wysyłany do ogólnoswiatowej bazy danych i po chwili mamy wiadomość: jaki autor, jaki album, jaka nazwa utworu :) a to jest dobre ;) polecam w710i choć go nie mam :P ale tyle ile o nim przeczytalem to stwierdzic moge ze warto. od w810i rozni sie tylko wyglądem, flashem i tą opcją TrackID. heh...nom więc po co płacić wiecej za w810i ?? moze i niektorym sie wygląd bardziej podoba, ale w710i ma klapke i: nie porysuje sie zbyt szybko ekran; ma dwa ekraniki, opcje typu: liczenie kalori, km itp. w zestawie pasek na ramie :) hyh..telefonik full wypas ! ;] tylko jednego nie jestem pewien (bo sobie nie przypominam): czy oni dają w zestawie karte pamięci?? jak tak to jaka pojemność ??

[ Dodano: 2006-12-12, 00:51 ]
ja czekam az ten telefon bedzie w erze hyh :) i wkoncu bez orange menu i pewnie bedzie tanszy..zamierzam go kupic moze na wakacje a moze na ur w marcu hyh...ale marzy mi sie on..mmm...

#Ska Ska Ska#

#132253  autor: jacobs
 12 gru 2006, 15:17
__sidneypolak__ pisze:zy oni dają w zestawie karte pamięci?? jak tak to jaka pojemność ??
512mb

ja nadal czekam, głupie orange

[ Dodano: 2006-12-14, 20:21 ]
mam już telefon. Na dniach pojawi się mega test! :) Na wstępie nie podobają mi sie dwie rzeczy:
- ikonki orange, powodują że menu jest okropne i nie działa flash menu
- zewnętrzny wyświetlacz, a właściwie folia na nim,ta zabezpieczająca jeste zerwana, ale tak jakby była tam jeszcze druga i są dziwne bąbelki jak sie pod światło bierze.

#194189  autor: lulu
 19 cze 2007, 17:57
jacobs pisze:
__sidneypolak__ pisze:zy oni dają w zestawie karte pamięci?? jak tak to jaka pojemność ??
512mb

ja nadal czekam, głupie orange

[ Dodano: 2006-12-14, 20:21 ]
mam już telefon. Na dniach pojawi się mega test! :) Na wstępie nie podobają mi sie dwie rzeczy:
- ikonki orange, powodują że menu jest okropne i nie działa flash menu
- zewnętrzny wyświetlacz, a właściwie folia na nim,ta zabezpieczająca jeste zerwana, ale tak jakby była tam jeszcze druga i są dziwne bąbelki jak sie pod światło bierze.
Hej,mam ochote kupic sobie tego fona tylko straszne rzeczy o nim wypisują na forach,jedni że spoko drudzy odradzaja że felerny,ze guma odchodzi,może te wzięte z orange były zrąbane,masz go juz dosyć długo napisz jak się sprawuje,z góry dzięki wielkie :)

#200459  autor: Trinity
 08 lip 2007, 21:07
Mam pytanie, bo waham sie nad kilkoma SE, czy W710i ma autofocusa? Tak jak K710i na przyklad... Prosze o odpowiedz, jesli ktos uzywa tego telefonu:wink:

:)

#200519  autor: Marek
 08 lip 2007, 23:17
Trinity pisze:Mam pytanie, bo waham sie nad kilkoma SE, czy W710i ma autofocusa? Tak jak K710i na przyklad... Prosze o odpowiedz, jesli ktos uzywa tego telefonu:wink:
nie uzywam go ale po to jest seria k , ten telefon nie ma

lista tych co mają : d750 k750 k800(i te nowsze) w900 w810 w800(tylko tyle w serii w) p990 itp. w przypadku innych modeli mogę powiedzieć jeżeli zapomniałem

chcesz mieć dobry aparat w telefonie to kup k800 i róznica w jakości muzyki od w810 i w900 jest niezauważalna , w800 brzmiał inaczej tak jak k700 czyli wiecej basu ale muzyka gorsza