Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
Tak, tylko, ze ten telefon wyszedl chyba ze 2 czy 3 lata temu. A wtedy kazdy MB to bylo COŚ. Chyba nie trzeba przypominac, ze T610/630 mialy wtedy status dziejszego k750i. Ale czas leci i porownywanie T630 do dzisiejszych sluchawek nie ma sensu.kameT pisze:Miałem T630 i nie polecam! Pamięć 2mb to żenada. Ledwo mi się mieściło 20 obrazków i kilkadziesiąt dzwonków.
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Po prostu na dzisiejsze czasy jest to prosty, aczkolwiek solidny telefon.mcl1981 pisze:Tak, tylko, ze ten telefon wyszedl chyba ze 2 czy 3 lata temu. A wtedy kazdy MB to bylo COŚ. Chyba nie trzeba przypominac, ze T610/630 mialy wtedy status dziejszego k750i. Ale czas leci i porownywanie T630 do dzisiejszych sluchawek nie ma sensu.kameT pisze:Miałem T630 i nie polecam! Pamięć 2mb to żenada. Ledwo mi się mieściło 20 obrazków i kilkadziesiąt dzwonków.
dawi77 pisze:Samsung X450. Prosty z Korei
Mały, prosty i elegancki – tak najkrócej opisać można nowy model telefonu wprowadzany przez Samsunga. Wzornictwo, co prawda, jest bardzo typowe dla wytwórcy z Korei, ale tym razem otrzymujemy telefon bez aparatu fotograficznego i z niewielkim, jak na tę firmę, wyświetlaczem.
X 450 to aparat w kształcie modnych ostatnio skrzydełek. Zaskakuje jednak brak zewnętrznego wyświetlacza, co przecież w tego typu telefonach stało się ostatnio normą. Również i ten wewnętrzny niczym nie zachwyca. Wielkość 128 na 160 pikseli to – chce się krzyknąć – żadna rewelacja. Poza tym X 450 ma „tylko” 65 tys kolorów. Mimo tych pozornie słabych parametrów trudno powiedzieć, by ten model był kiepski. Brak wyświetlacza zewnętrznego i przeciętny ekran wewnętrzny na pewno wpływa na cenę telefonu. A przecież kupujemy nie tylko te najdroższe – tańsze w perspektywie ograniczania dotacji przez operatorów będą miały coraz większe wzięcie. Zwłaszcza w przypadku Samsunga, który zdążył nas już przyzwyczaić do oferowania wyrobów drogich, ale wysokiej jakości. Czas więc na wyrób nieco tańszy, ale również całkiem przyzwoity.
Warto w tym miejscu przypomnieć, że Samsung jest producentem wyświetlaczy. Dlatego w przypadku tej firmy 262 tys kolorów i znacznie większe rozmiary stały się standardem niedoścignionym nawet przez komórkowych potentatów. Dlatego też pozwalamy sobie na stwierdzenie, że X 450 ma „tylko 65 tys kolorów” a przecież wiele dostępnych obecnie na rynku modeli nie ma nawet takich parametrów.
Opisywany przez nas telefon nie ma też aparatu fotograficznego, choć ma pełną możliwość obsługi MMS. Można też w nim wykonywać proste prezentacje (tzw. format SMIL), które potem można przesyłać na inny telefon lub na pocztę e-mail.