• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #378229  autor: orson_dzi
 02 sty 2010, 22:14
Witam.
SE D750i praktycznie całkowicie zmieniony na W800i (soft, obudowa, klawiatura... ). Wysiadł w nim aparat. Po jego uruchomieniu pojawiał się komunikat "Przesłona aparatu zamknięta". No więc pewnie taśma... rozbiera go po kolei, doszedłem do aparatu, popatrzyłem, przedmuchałem, docisnąłem wszystkie wtyczki, podłączam ekran i bez skręcania telefonu go uruchamiam. Ekran robi się biały i to wszystko. Widać, że coś nie łączy, bo czasem gaśnie i jak się go odchyli w którąś stronę, to znowu robi się biały. Nie jest to soft, bo da się zadzwonić z telefonu, jak i na niego zadzwonić bez problemu.
Czy macie jakieś pomysły, czy trzeba brać nowy ekran? Szkoda, że nie da się tego żadną taśmą załatwić lub coś podobnego. Ekran jest zrobiony jak jest, jest zintegrowany z wtyczką.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#378239  autor: Marek
 02 sty 2010, 23:39
ja sprawdziłbym czy to gdfs, w xsie powinno wywalać jakiś error ale lepiej aby niebyłby to 29 bo telefon kwalifikował by się do testpointu. Jak uwali się gdfs to często traci się podświetlenie, w tym przypadku raczej będzie to taśma