• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#357846  autor: orson_dzi
 05 wrz 2009, 22:47
Jeśli się nie mylę, to Marek pisał o akustyce podnoszącej dźwięk rozmowy pod jakiś model z A2 ale pewny nie jestem.

A w W810i miałem akustykę, która podnosiła idealnie wszystko, łącznie z rozmowami.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#366639  autor: Pregus
 25 paź 2009, 22:00
Po pierwsze nie musisz nic aktualizować aby sprawdzić czy są blokady, wystarczy wejść do menu serwisowego (* prawo * lewo lewo * lewo *) zakładka informcje o usługach->blokady karty sim i sprawdzasz czy kłódka jest otwarta czy zamknięta. W przypadku W910i będzie jeszcze zawias w kłódce odwrócony w prawo, znaczy to że sim-lock jest zdjęty na stałe, w przypadku platformy db2020 i innych prócz a2 będzie kłódka otwarta tylko do góry a to oznacza że lock jest zdjęty patchem. w takim przypadku po aktualizacji softu lub zmiany niekoniecznie na nowszy powróci sim-lock więc najpierw warto poczytać o zdejmowaniu zanim zaczniemy coś wgrywać. w przypadku w910i nie musimy się bać ponieważ zdjęty jest na stałe i nie wróci. Telefon ma wiele wad a największa to resety telefonu w najmniej spodziewanych momentach a nie raz i bez powodu gdy nasz telefonik sobie leży i nic na nim nie robimy. W użytkowani w miarę szybki, bardzo rzadko się zawiesza. obecnie jest już możliwość patchowania platformy a2 na stałe a więc miłośnicy tunigu maję większe możliwości. Co do rozmów mam głośny i wyraźny dźwięk a wgranie nowych sterowników wcale nie jest takie uciążliwe, w prosty i szybki sposób możemy zrobić to w domu przy naszym komputerze. wrażenia z telefonu pozytywne o ile komuś nie przeszkadzają czasami resety. Telefonik szybko ładuje piosenki itd z karty pamiięci ale jest to zabieg jednorazowy przy włączeniu telefonu i wtedy właśnie występują małe zawieszenia ale już po załadowaniu telefon śmiga aż miło. mocnym obciążeniem jest odtwarzacz multimedialny gdyż podczas słuchania muzyki np. gdy dostaniemy es'a telefon może trochę zamulić i tekst będzie się pojawiał z małym opóźnieniem niż normalnie jak piszemy. mam nadzieję że pomogłem i pomogę dopiero ewentualnym nabywcom w wyborze

Pomagam poza forum w wolnych chwilach, tylko przez gg i jak ktoś nie jest natarczywy
Platforma a2