Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
jestes tego pewien? z tego co wiem to zainstalowany w pamieci tego urzadzenia wayfinder navigator do nawigacji glosowej wymaga polaczenia z internetem. tak samo jak np. polski naviexpert o czym swiadczy nawet fragment ze strony internetowej wayfinderaMarek pisze:można korzystać za darmo ale trzeba wyłaczyć podpowiedzi w menu usługi lokalizacyjne
tylko telefony z systemami operacyjnymi jak symbian czy windows mobile maja dostep do aplikacji z nawigacja offline (o ile wczesniej je sobie wgramy), czyli taka gdzie mozna sciagnac mapy na telefon i nie pobierac ich z internetu.WF Navigator is an online GPS navigation system for your mobile phone.
nie. telefony (jak i inne urzadzenia z gps) nie maja mozliwosci 'lacznosci' one tylko odbieraja sygnal z satelitow gps.piotr2802 pisze:Czy mój telefon łączy się bezpośrednio z satelitą GPS ??
jest trekbuddy w javie - minus brak komend głosowych, chociaż znalazłem coś takiegothonka pisze:tylko telefony z systemami operacyjnymi jak symbian czy windows mobile maja dostep do aplikacji z nawigacja offline (o ile wczesniej je sobie wgramy), czyli taka gdzie mozna sciagnac mapy na telefon i nie pobierac ich z internetu.
Z komendami głosowymi w Treku nie jest tak jak tu niektórzy piszą.
Trek obsługuje nawigację głosową po przygotowanej ręcznie lub przy pomocy serwisu internetowego, np. Google Maps, trasie. By to działało trzeba do folderu sounds skopiować (z forum aplikacji) komunikaty głosowe. Nastepnie przygotować sobie trasę gpx np. z Londynu do Warszawy korzystając z GMaps, przepuścić przez ConvWPT (udźwiękawiacz tras i generator strzałek kierunków), na koniec trasę zapisać i skopiować do telefonu. Jak się dojeżdża do kolejnych punktów trasy to aplikacja gada i np. na ekranie komputera nawigacyjnego pokazuje strzałkami gdzie skręcić.