• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #364423  autor: lukaszw43
 12 paź 2009, 15:15
Witam,
temet był już poruszany, ale trochę go odświeżę. Otóż mam problem z SE W810i- słabo słyszę rozmówcę :cry: . Głośność podczas rozmowy jest ustawiona na max., tel. dzwoni normalnie, muzyka też gra ok. Myślałem, że to wina softu, więc zmieniłem (obecnie jest R4EA031), ale nie pomogło. Dograłem Toshare 1.8, ale dzięki niej tylko Walkman lepiej gra. W końcu kupiłem nowy głośnik z nadzieją na rozwiązanie problemu, a tu nic :cry: Co jeszcze mogę zrobić? Słabo się znam na telefonach, ale w miarę możliwości większość rzeczy robie sam (komisy krzyćzą za zwykłą zmianę softu 40 zł :shock: ). Pomożecie?

Jak już wspomniałem temat był poruszany kilka razy. Przeszukałem wszystkie fora i nic... Na każdym piszą albo soft albo głośnik. Mam tylko nadzieję, że to nie coś z płytą główną...

#364432  autor: PWK
 12 paź 2009, 15:50
Mam od pewnego czasu identyczny problem w tym telefonie. Oddawałem nawet na gwarancji, serwis podobno wymienił głośnik, ale rezultat zerowy. Dodam jeszcze, że na głośniku i na słuchawkach wszystko jest ok.

#364433  autor: lukaszw43
 12 paź 2009, 15:56
He, a ja przed chwilą rozwiązałem swój problem. Wszedłem w ustawienia i przywróciłem fabryczne i przeczyściłem obudowęw miejscu głośnika. Teraz słychać wszystko głośno i wyraźnie :mrgreen: ( polecam to też koledze PWK :wink: - może pomoże?)

#364439  autor: orson_dzi
 12 paź 2009, 16:42
Jeśli zabiegi z czyszczeniem i wymianą nic nie dadzą, to rozejrzyjcie się za akustyką, która podkręca nie tylko dźwięk muzyki ale i rozmowy. Są takie.
Po takim zabiegu mogłem nawet na imprezach rozmawiać spokojnie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#364458  autor: lukaszw43
 12 paź 2009, 18:42
Ooooo.... brzmi ciekawie. Często bywam w hałaśliwych miejscach i ta akustyka bardzo by mi pomogła. Możesz podrzucić co masz konkretnie na myśli? Szukam w google i wszystko wyskakuje mi głównie do muzyki.

#364468  autor: orson_dzi
 12 paź 2009, 20:15
Pogrzeb w dziale download na CentrumSE.pl . Nie mam już tej akustyki na dyski i nie pamiętam nazwy.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)