• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#332841  autor: orson_dzi
 02 maja 2009, 16:53
kolpaw pisze:A czy da się jakoś zrobić żeby nie mieć "Plusowego" softa ?? tzn bez tych ich grafik, hiperłącz oraz przeglądarka żeby nie wchodziła odrazu na ich strone??
Poszukaj instrukcji i wgraj sobie "czystego" softa.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#332901  autor: yagi
 02 maja 2009, 22:34
Nie wiem nawet czy w tym watku nie pisalem na ten temat...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#342478  autor: MvT
 23 cze 2009, 13:57
Widzę że wszyscy zachwalają jakość dżwięku odtwarzanego na słuchawkach... Ja sie zawiodłem. I nie chodzi tu bynajmniej o słuchawki które naprawdę dobrze wygłuszają otoczenie (pracuję w fabryce to wiem..) ale o sposób odtwarzania muzyki przez telefon- w momemncie gdy uderza bas tło jest wyciszane: efekt na początku komiczny a potem zaczyna niemiłosiernie denerwować zwłaszcza gdy w tym tle jest jakiś wokal, brzmi to wtedy jakby jodłował pijany bawarczyk. Nie po to sztab ludzi pracował przy nagraniu (nie mówiąc o muzykach) żeby taki mądry SE to wszystko przerabiał na swój sposób... Co do klawiszy to jakoś nie mogę się przyzwyczaić, często trafiam nie w ten co potrzeba, no i niestety jakość farby na klawiszach jest bardzao słaba. Mam wersję srebrną z 3 złotymi klawiszami i to właśnie z nich zchodzi lakier- jak na pół roku to chyba za wcześnie! Bateria rekordowo wytrzymała mi 6 dni (2G) przy normalnym używaniu. Przy słuchaniu muzyki w pracy po około 8h dziennie to bite 2 dni. Aha i menu się muli bardzo przy włączonym odtwarzaczu.

N3310=>N8310=>N3100=>N6610i=>N6070=>N3110c=>SEW890=>SEW715=>LG GT540 Swift=>HTC Wlidfire S=>...

#343965  autor: Rambus
 30 cze 2009, 22:19
Farba z klawiszy schodzi :?: To ile sms już "nastukane" :?:

W moim srebrnym modelu od października naklikałem ok. 4200sms i nie ma śladu użytkowania.
Jeśli chodzi o klawisze to ten 4 kierunkowy przy klikaniu w dół ma już zupełnie inny "klik" niż na początku czy klawisz w górę.
Żeby już tak nie narzekać na te klawisze to powiem, że mi tam się całkiem wygodnie pisze sms.
Może nie ta wprawa :?: :)

Odnośnie jakości wykonania to chyba trochę ponad przeciętną tego producenta. Ale nie znaczy to, że zachwyca.
Na przednim panelu odkleiło się złote walkmanowe "W" z prawego górnego rogu, oraz zaczyna się ścierać farba z jedynego plastikowego elementu przedniego panelu (a konkretnie lewy i prawy dolny róg obudowy).

Zaczynam się martwić co będzie gdy dokonam pozostałych 24 zasileń konta (ok. 16 mies.)

Odnośnie restartów, to powtórzę się pewnie, ale na pierwszym sofcie miałem około 3-5 w tygodniu i jeszcze do tego babole w stylu "włóż kartę sim".
Po aktualizacji SEUS babole minęły, a pierwszy restart pojawił się po 3 miesiącach, drugiego narazie brak :)

Zapomniałem jeszcze o jednym - bardzo mi się nie podoba SAR w tym telefonie. Przed zakupem nie interesowałem się SAR'em - wiedziałem tylko, że norma dopuszcza 2W/kg i to, że skoro jest w sprzedaży to się w niej mieści. Ale po kilku dłuższych rozmowach, gdzie po każdej czułem lekkie mrowienie przy uchu przez jakieś 15 minut zacząłem się tym interesować. Nie muszę chyba dodawać, że w poprzednim aparacie przy takich samych rozmowach nie miałem w ogóle takiego problemu.
W zasadzie to przy użyciu dołączonego zestawu też problem znika, ale dość niepraktyczne to rozwiązanie.
Po przejrzeniu obecnych modeli SE stwierdzam (delikatnie mówiąc), że liderem to w dziedzinie SAR nie są.