• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #340221  autor: danieldan
 10 cze 2009, 13:04
Od Jakiegoś czasu miałem problemy z klawiszami: prawy funkcyjny, w prawo, klawisz skrótów oraz klawisz od internetu (najmniej ważny ale jednak). W tym sęk że te klawisze mi się nie wieszały, ale pewnego razu przestały działać wszystkie na raz, ale po chwili było wszystko OK. Później zdażyło się tak jeszcze kilka razy aż w końcu zorientowałem się, że tak dzieje się kiedy uruchamiałem jakąś gre. Teraz klawisze nie działają wogóle. Nie mogę teraz nawet zablokować klawiatury. Co wy na to? Miał ktoś podobny problem?
Ostatnio zmieniony 10 cze 2009, 14:17 przez danieldan, łącznie zmieniany 1 raz.

#340222  autor: Osk92
 10 cze 2009, 13:17
nie dostało ci się trochę wody tam?

#340236  autor: danieldan
 10 cze 2009, 14:47
Nie z pewnością nie, zresztą to nie byłoby logiczne. I szukając tak na necie podobnych przypadków znalazłem u jednej osoby podobny ale bez żadnej odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2009, 14:52 przez danieldan, łącznie zmieniany 1 raz.

#340237  autor: kowcio
 10 cze 2009, 14:50
Nie z pewnością nie, zresztą to nie byłoby to logiczne. I szukając tak na necie podobnych przypadków znalazłem u jednej osoby podobny ale bez żadnej odpowiedzi.
1. Aktualizacja Oprogramowania za pomocą SEUSa- ale szczerze? Wątpię czy to pomoże.

2. Najwidoczniej coś nie tak jest z tymi klawiszami i pozostaje serwis, chyba że sam znasz się i chce Ci się bawić w rozbieranie telefonu, ale wątpię ;) A w najgorszym wypadku jest uszkodzona płyta główna, w takim wypadku nie wiem czy naprawa będzie opłacalna :roll: Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

#340243  autor: Marek
 10 cze 2009, 14:59
seus- nie tracisz gwarancji, ale kontakty, wiadomości i reszta z pamięci telefonu się kasuje
skoro piszesz że klawisze nie działają w grach, a kiedy nie włączasz gier to działa ok możliwe że trzeba będzie w serwisie wygenerować nowego maina

masz gwarancje?

#340316  autor: danieldan
 10 cze 2009, 21:21
Klawisze te nie działają przez włączenie gry i teraz już nie działają wcale. Trochę to dziwne...
seus- nie tracisz gwarancji, ale kontakty, wiadomości i reszta z pamięci telefonu się kasuje
A jak wyjmę SIM to przez sues można wykonać aktualizację? A i tel mam na gwarancji ale on był kupiony w Krakowie a ja odkupiłem go przez allegro, czy salon ery przyjmie go bez problemu?

#340319  autor: Marek
 10 cze 2009, 21:32
Masz na niego fakturę lub paragon to bez problemu przyjmą, nie musisz być pierwszym właścicielem. Kartę gwarancyjną powinni wypisać na miejscu jezeli nie jest wypełniona.

Po wysłaniu do serwisu lub aktualizacji seusem nie będziesz miał danych na pamięci telefonu, kontaktów, gier, zdjęć.
Zrób kopie kontaktów z telefonu(możesz je nawet przepisać), zgraj zdjęcia na komputer itp. Nowo stworzone kontakty zapisują się w pamięci telefonu.
Karta sim musi być włożona do telefonu, kontakty z niej się nie skasują, z karty pamięci też nic nie zniknie.

Albo zrób tak: wejdz do kontaktów>zaawansowane>kopia na karcie pamięci, ale nie wiem czy ją masz

#340321  autor: danieldan
 10 cze 2009, 21:37
Mam mam, zrzucę kontakty na kartę albo na jakiś inny telefon i zobaczymy co powiedzą w serwisie. Dzięki

[ Dodano: 2009-06-10, 21:48 ]
no tak nie skopiuje kontaktów na kartę bo do tego potrzebny jest prawy funkcyjny...

#340324  autor: Marek
 10 cze 2009, 21:52
dostałeś płytkę do telefonu z PC Suite? jak nie to tu masz, chyba można zrobic nim kopię zapasową.

#340342  autor: yagi
 10 cze 2009, 23:56
Marek pisze:dostałeś płytkę do telefonu z PC Suite? jak nie to tu masz, chyba można zrobic nim kopię zapasową.
Lepiej ze strony Se sciagnac PC Suite w wersji 5 - wystarczy zaznaczyc swoj model jako C702 albo C905 i jest dostepny ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)