• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #317851  autor: MADMAX
 16 lut 2009, 19:50
Witam

Poszukuję słuchawek z pilotem do K550i.
Z tego co zdążyłem się zorientować to w grę wchodza w zasadzie tylko HPM-82 ponieważ pilot oferuje sterowanie odtwarzaczem muzycznym.

W sklepie słuchawki kosztują około 120zł, więc przejrzałem oferty na Allegro

Ponieważ jak wiadomo, ludzie wszystko podrobią i nie uszanują żadnej świętości ( ;-) ) pogoglowałem i porównując aukcyjne słuchawki do tych wzorców ( KLIK oraz KLIK ) stwierdziłem, że nie ma chyba ani jednej aukcji w przedziale 40-70zł z ORYGINALNYMI HPM-82. :shock:
A przynajmniej część aukcji jest podejrzanych ;-)
Np tu słuchawki są w blistrze ale logo SE jest jakby pochylone.

Tutaj ponoć słuchawki oryginalne i z gwaranją producenta ale brak real foto i góra negatywów.

Może jest jakaś niedroga alternatywa dla tych słuchawek?
Najważniejsze by pilotem można było nie tylko odbierać rozmowy ale też sterować odtwarzaczem a cena nie przekraczała 100zł :-)

Czy jednak zaryzykowalibyście z którąś z aukcji?

Pozdrawiam

#317858  autor: Filip
 16 lut 2009, 20:17
Podrabiają te słuchawki do bólu. Wg mnie lepiej dołożyć te 20 zl i mieć spokój.
Możesz też poszukać HPM-85 ja swoje kupiłem za 85 zł,tam też masz pilota.
link one są na 100% oryginalne,jeżeli Ci chodzi o samego pilota,bo nie każdy przepada za takimi nausznymi słuchafonami.

#317863  autor: hettman
 16 lut 2009, 20:43
MADMAX pisze:Np tu słuchawki są w blistrze ale logo SE jest jakby pochylone.

Tutaj ponoć słuchawki oryginalne i z gwaranją producenta ale brak real foto i góra negatywów.
z akcesoriami od SE Walkman i ogolnie SE nie jest lekko :-D jezeli chodzi o sluchawki to nie dowiesz sie czy sa oryginalne poki nie puscisz muzyki-sa juz naprawde dobre podrobki.Niemniej ukosnie przyklejone logo o niczym nie swiadczy :!: Ja np.mam baterie SE bst33-na 100% oryginalna a wyglada jak podroba,podobnie hpm 70-mialem oryginalne z se w300 a logo bylo ukosne,nadlewy na gumkach,wystajace gniazdo jack ale graly perfekcyjnie,reasumujac-nie ma mocnych :!: :mrgreen: