• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #296960  autor: lennox2
 10 lis 2008, 21:55
Witam serdecznie.

Tydzień temu kupiłem żonie SE K800i. Po odebraniu od kuriera i otrzymaniu drogą mailową (po trzech dniach od chwili otrzymania od kuriera!) numeru PIN i PUK, telefon sprawował się bez zarzutu przez 4 dni, po czym... olał współpracę z właścicielką :smt010 . Mozna nim robić zdjęcia, kręcić filmy kiepskiej jakości, grać w gierki, telefon ma cały czas zasięg, ale za żadną cholerę nie można się ani z niego, ani na niego dodzwonić. Resetowałem go wyciągając baterię i kartę SIM, przywracałem ustawienia fabryczne - wszystko na nic - aparat może służyć do wszystkiego, tylko nie do telefonowania i sma-owania.

Czy jest to jakiś typowy objaw dla tego modelu i ktoś z Was wie, jak przywrócić jego funkcjonalność? Jeżeli tak, to BARDZO proszę o pomoc :smt007

Pozdrawiam serdecznie.

Odi profanum vulqus et arceo

#296966  autor: butterfly
 10 lis 2008, 22:24
No to może SEUS pomoże?

#296967  autor: lennox2
 10 lis 2008, 22:30
Przepraszam, ale nie za bardzo wiem, co to jest ten SEUS.... :oops:

#296968  autor: kowcio
 10 lis 2008, 22:35
lennox2 pisze:Przepraszam, ale nie za bardzo wiem, co to jest ten SEUS.... :oops:
Sony Ericsson Upade Software. Tutaj masz wszystko wyjaśnione. Pobierasz aplikację i wykonujesz polecenia zgodnie ze wskazówkami. Pamiętaj, aby naładować baterię do pełna i wykonać kopię zapasową danych z telefonów (różne pliki, kontakty, wiadomości itd.)

#296972  autor: lennox2
 10 lis 2008, 22:46
Dziekuję za radę. Jutro spróbuję pójść za nią - jeżeli będzie skuteczna, dam znać.

Pozdrawiam :D

#297124  autor: senshiro
 11 lis 2008, 15:49
Tak nieśmiało zapytam - a może to nie wina aparatu tylko z kartą SIM jest coś nie tak? Dobrze byłoby sprawdzić ją na innym telefonie, a do K800i wrzucić inną kartę i sprawdzić czy na niej działa...

Obrazek

#297128  autor: hettman
 11 lis 2008, 16:05
senshiro pisze:Tak nieśmiało zapytam - a może to nie wina aparatu tylko z kartą SIM jest coś nie tak?
-też tak miałem właśnie się zapytać że może masz zablokowane usługi u operatora (np.jakiś błąd w systemie-na to wskazuje opóznienie z pinem i pukiem)więc postaraj się najpierw zamienić karty i sprawdz czy można zadzwonić ;-)

#307531  autor: djmisiu0
 02 sty 2009, 17:04
ja tyz od nowosci mialem problem z telefonowaniem ale po zmianie oprogramowania problem znikł i tel smiga