• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #288970  autor: Breaked
 18 wrz 2008, 19:40
Odrazu powiem że jeśli to zły temat to po przesunięciu do kosza prosze napisać gdzie go mam napisać :) Ok a więc mam k800i od 2 tygodni :) Mam pytanie jakie kupić słuchawki?? Orginalne są słabe spadają i co najgorsze mają malutki bass :(. Na oku mam słuchawki Sony Ericsson HPM-75czy będą dobre?? Jeśli nie to zobaczcie słuchawki HPM-70. oczywiście kupuje orginalne. :) Cena nie gra roli lecz role gra :
-głośność
-Bass (największą role gra bass)
-I dobrze by było żeby nie spadały ale te 2 słuchawki nie powinny :)

I chyba wszystko z góry dzięki za odpowiedzi :)
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2008, 19:52 przez Breaked, łącznie zmieniany 1 raz.

#288991  autor: Marek
 18 wrz 2008, 20:39
Jeżeli chcesz mieć dobre słuchawki to kup hpm-75 bo hpm-70 trochę charczą

Lepszym wyborem mogą być hpm-77 które mają Przetworniki neodymowe, są standardowymi słuchawkami w w902 i w980

w sklepie SE oba zestawy słuchawkowe kosztują 113zł

Proponuję wymienić akustykę w k800 gdyż standardowa nie wykorzystuje potencjału hpm-75 i 77

#288993  autor: michal05241
 18 wrz 2008, 20:45
Marek pisze:Jeżeli chcesz mieć dobre słuchawki to kup hpm-75 bo hpm-70 trochę charczą

Lepszym wyborem mogą być hpm-77 które mają Przetworniki neodymowe, są standardowymi słuchawkami w w902 i w980

w sklepie SE oba zestawy słuchawkowe kosztują 113zł

Proponuję wymienić akustykę w k800 gdyż standardowa nie wykorzystuje potencjału hpm-75 i 77
zgadzam się z Tobą. Ale popatrze też na słuchawki firm creative, wystarczy tylko dkupic przejsciówke na mini jack'a i po kłopocie, ja mam słuchawki creative ep-630, i grają całkim spoko, ale podobna super dźwięk jest ne ep 830, szczególy masz na stronie producenta, a no iakustyke trebaby zmienic:]

pozdro

#289000  autor: Marek
 18 wrz 2008, 21:12
sporo zależy również jaką się ma przejściówkę na mini jacka, te z allegro za 3zł są mono i te z podrobionych słuchawek pewnie też. Słuchawki z przejciówką dla SE robi sennheiser, modele mm10 30 i 50 tylko że mają wtyk na kablu 2,5 i za cenę najtańszych można mieć hpm-75 bądź 77

#289055  autor: stanax
 19 wrz 2008, 09:24
Nie będę sie rozpisywał - tylko jeden fakt: Sennheiser z czasem(po ok. 40h pracy) osiąga pełne parametry i dopiero wtedy wiadomo za co sie zapłaciło trochę więcej kasy :!: Poniżej kilka z pałąkiem, ale oczywiście znajdziesz też typu "in the ear"

Obrazek

LX 70 Sport
Sound pressure level (SPL) 116 dB (1 kHz, 1 Veff)
Frequency 19.....21000 Hz
THD, total harmonic distortion <0,1 %
Transducer principle dynamic
Impedance 64 ohm
Cable length 1,2 m , single-sided
Jack plug 3,5 mm -stereo mini-jack plug
(right-angled)
Weight w/o cable approx. 10 g

Obrazek

PMX 70 Sport
Sound pressure level (SPL) 121 dB (1 kHz, 1 Veff)
Frequency response 19.....20000 Hz
Impedance 64 Ohm
Jack plug 3,5 mm -stereo mini-jack plug
(right-angled)
Weight w/o cable approx. 16 g

Obrazek

LX 90 Style
Sound pressure level (SPL) 116 dB (1 kHz, 1 Veff)
Frequency response 19.....22000 Hz
Impedance 64 Ohm
Cable length 1,2 m single-sided
Jack plug 3,5 mm -stereo mini-jack plug (gold-plated, right-angled)

Weight w/o cable approx. 15 g

Obrazek

PMX 50 Street
Sound pressure level (SPL) 117 dB (1 kHz, 1 Veff)
Frequency response 18.....21000 Hz
Impedance 32 Ohm
Jack plug 3,5-mm -stereo mini-jack plug
(right-angled)

A sam używam tych:

Obrazek

MM 50
Frequency response 18 - 22,000 Hz
Impedance 16 Ω
Sound pressure level 106 dB
Microphone
Frequency response 80 - 15,000 Hz
Pick-up pattern Omni-directional
Sensitivity -42 dB
Colour Black with chrome highlight
Ear coupling In-the-ear
Cable length (asymmetric) 1.0-1.3 m / 3.3-4.3 ft
Connector plugs 2.5 mm plug or specific plugs for Sony-Ericsson

Nie słyszałem jeszcze by ktoś sie "przejechał" na słuchawkach Sennheisera - na prawdę warto dać trochę więcej kaski / te kosztują od 120-160zl

Strona producenta / √

#289104  autor: Breaked
 19 wrz 2008, 18:54
Dzięki wszystkim za odpowiedź. Aha patrzyłem słuchawki HPM-77, ale nie są do mojego modelu :( A teraz porpo arkustyki :) Jak ją wymienić i czy strace gwarancje w ORANGE ?? Aha a propo czy lepiej będzie kupić tą przejściówke i słuchawki to jakie będą koszty i ile to będzie kosztować z porządnymi słuchawkami :) tylko nie takimi wielkimi tylko wiecie takie jak np. HPM-70,HPM-75,HPM-77 :) prosze o szybką odpowiedź i dzięki za te :) Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-09-19, 21:24 ]
Aha zapomniałem napisać . stanax jesteś zadowolony ze słuchawek?? bo się podobają mi :) i kilka pytań
1. Czy mają mikrofonik i przycisk do odbierania połączeń??
2. Czy maja fajny bass??
3. Czy są głośne? (Bo na tych liczbach to ja sie nie znam :P )
4. Na jakim SE ty używasz tych słuchawek :)

Z góry dzięki za odpowiedzi. :)

[ Dodano: 2008-09-19, 21:32 ]
Aha Stanx daj linka na allegro do tych słuchawek bo ich znaleść nie moge chodzi mi o MM 50 te które ty używasz :/

#289143  autor: kowcio
 19 wrz 2008, 23:18
Breaked pisze:strace gwarancje w ORANGE
Stracisz. Każda integracja w soft powoduje anulowanie gwarancji.

#289237  autor: stanax
 20 wrz 2008, 20:31
LX 70 Sport
PMX 70 Sport
LX 90 Style
PMX 50 Street
MM 50

Link do sklepu firmowego » http://www.sennheiser.com.pl/index.php?theme=start

Nie podaje linków do Allegro z wiadomego powodu - ryzyko kupna "oryginałów". Swoje wcześniej używałem przez rok z K800i, teraz z P1i (prawie już rok). Posiadają mikrofon i on/off rozmowy telefonicznej. Tu nie moja opinia o MM50:

"(...)nie wiem czy już kupiłeś Sennheiser MM50 ale szczerze polecam, naprawdę świetna jakość dźwięku z niesamowitym , jak dla mnie basem....używałem do ipoda Sennheiser 300 i uważam ze mm50 są o wiele lepsze. Co do sterowania to jest dokładnie tak samo jak w oryginalnych słuchawkach do IP. Radze na nie uważać bo wczoraj słuchając muzy zahaczyłem kablem o coś i zerwałem przewód, gdyby to były jakieś tanie to walić to ,ale niestety Sennheiser mm50 kosztuje 60 funtów (nie mało), no i pobiegłem z płaczem do apple store po nowe bo ta jakość z tym basem mnie zniewoliły i teraz trzeba będzie sie obchodzić jak z jajkiem"

W sprawie gwarancji:
To co napisał kowcio to oczywiście prawda, jedyny sposób by nie stracić gwarancji jest aktualizacja softu(do najnowszego) poprzez SEUS'a czyli pobranie tego oprogramowania z serwera producenta. Ale!
Sprawdzenie logów zapisanych automatycznie w telefonie podczas każdej ingerencji w jego software jest czasochłonne i rzadko który serwisant jest na tyle rzetelny by je porównywać... "postawienie na nogi" telefonu z padniętym softem trwa ok. 15minut. Przekopanie sie przez logi dodatkowe 30minut. Siedzieć przez dniówkę nad dziesięcioma telefonami, gdy można je wszystkie uruchomić w dwie godziny?
Nim zaczniesz ryć w sofcie robisz kopie softu - GDFS, EROM i MAIN (znajdziesz informacje jak to zrobić na forum o K800i). Najprawdopodobniej nigdy Ci one nie będą potrzebne. Gdyby jednak z telefonem zaczęło sie dziać coś nie teges wgrywasz je z powrotem.
Tylko pech może wtedy pozbawić Cie gwarancji :wink:

#289383  autor: Breaked
 21 wrz 2008, 22:13
Aha czyli lepiej do jakiegoś serwisu na softa wstawić żeby muza lepsza szłą :) Aha a co do słuchawek MM50 to one 260 zł stoja :D Aha i przy gwarancji jeśli zachacze nimi to mi dadzą niowe słuchawki ?? Bo 269 zł za słuchawki to nie mało :( Aha i ile ten soft z lepszą jakościa dżwięku kosztuje ?