• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #282017  autor: t0udi
 08 sie 2008, 22:41
Witam

Mam problem nie wiem co się stało, wczoraj dotarła do mnie przesyłka z k810i, wczoraj, jeszcze dziś rano gdy podłączałem tel do PC nie było żadnego problemu wszystko normalnie wykrywało i dawało rade przerzucać. Nie wiem co się stało, teraz gdy podłączam go do kompa to daje w telefonie transmisje plików, nagle pojawia sie komunikat "przygotowanie do transmisji plików" po czym telefon się wyłącza i włącza od nowa wpisuje PIN i w kółko to samo, nie pojawia się napis "nie odłączaj kabla usb przed wyjściem z aplikacji na komputerze"... Nie wiem co się stało, telefon mi nie spadł, jedyne co zrobiłem to sobie wysłałem z plusgsm konfiguracje wap gprs itp :( Zrobilem reset ustawien w telefonie ale tez nic nie pomoglo...

telefon kupiłem na allegro i zostało mi jeszcze jakieś 12 dni gwarancji rozruchowej...

Pomocy :(

#282018  autor: przemek910
 08 sie 2008, 22:46
sprawdz czy dzieje sie tez tak przy "tryb telefon"

#282020  autor: McBoorack
 08 sie 2008, 22:57
t0udi pisze:"nie odłączaj kabla usb przed wyjściem z aplikacji na komputerze"
Zastosowales sie do tego? W trybie transmisji, jesli chciesz odlaczyc telefon musisz wejsc w Moj Komputer kliknac prawym klawiszem na dysk wymienny i wybrac "Wysuń"... Byc moze zle to wczesniej zrobiles i uwaliles ta funkcje... Ja bym proponowal zmienic oprogramowanie (we wlasnym zakresie), ale skoro masz gwarancje rozruchowa to mozesz go odeslac... Ale sprobuj jeszcze tego: wylacz telefon i wyjmij baterie na ok 10 - 15 minut... Odpal go i wtedy sprobuj...

#282022  autor: Osk92
 08 sie 2008, 23:01
przemek910 pisze:sprawdz czy dzieje sie tez tak przy "tryb telefon"
na razie innego rozwiazania nie widze

#282030  autor: t0udi
 09 sie 2008, 01:14
[ Dodano: 2008-08-10, 16:06 ]
McBoorack pisze:Ale sprobuj jeszcze tego: wylacz telefon i wyjmij baterie na ok 10 - 15 minut... Odpal go i wtedy sprobuj...
dziś znowu mi ten problem pojawił, niedawno wyciagnelem baterie na okolo 15-20 minut i pomoglo.

Z rana telefon tez mial niezly odpal - przez pol godziny nie chcial sie wlaczyc, gdy wciskalem przycisk od wlaczania to ekran sie wlacza pojawilo sie logo sony ericcson i koniec zawieszal sie, przycisk wlaczenia juz go nie wylaczal, nawet do kodu pin nie dochodzilo. Pozniej nagle zalapal...

Czy wgranie najnowszego softa od nowa pomoze?? Telefon ma male obicie jakby od upadku, czy w zwiazku z tym moglo sie uszkodzic cos na stale czy wgranie nowego softa pomoze zalatwi ten problem na zawsze??

Jak dawalem tryb telefon, to telefon normalnie dzialal.

#284265  autor: McBoorack
 22 sie 2008, 11:17
Czy wgranie oprogramowania pomoże dowiesz sie dopiero wówczas jak to zrobisz, ale chyba powinno pomoc... Jesli chodzi o upadek to mógł miec on jakies negatywne skutki ale skoro telefon chodzi i dzieją sie "cuda" ktore opisałeś to pewnie soft sie po prostu sypie...

#284268  autor: Osk92
 22 sie 2008, 11:26
Skoro na Tryb Telefon działa normalnie, to wszystko u Ciebie w porządku.

Jak dam na Transfer Plików o mój teleofn też się wyłącza, potem parę sekund (po odłaczeniu od kabla) mija aż załapie. Tyle, że nie muszę wpisywać pinu.
Chyba zbyt panicznie do tego podszedles :P Albo ine rozumiem.

#284274  autor: Xy
 22 sie 2008, 11:46
Osk92 pisze:Albo ine rozumiem.

Napisal, ze wczesneij bylo wszystko ok. Pewnie wyrwal kabel zanim odlaczyl sprzet na kompie i teraz ma holocaust na telefonie. BTW ja tez nic nie rozumiem :D

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#285103  autor: Zontag679
 26 sie 2008, 22:07
Nie ma to tamto, zawsze możesz przesyłać pliki przez bluetooth.
Spróbuj tego samego na innym komputerze, co ostatecznie wyeliminuje wątpliwości sprzętowe.
Możesz nawet w sumie na tym samym, tylko użyj jakiejś dystrybucji Linux Live (może nawet Ci się spodoba i zrezygnujesz raz na zawsze z WINDOWS) ;-)
Najważniejsze że to nic nie kosztuje (mam na myśli próby ale i Linuxa), a ile wiedzy zdobytej :smt006 !!!!!!!!!!

Windows u mnie nie działa