• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #276080  autor: jwjwj
 09 lip 2008, 23:12
Witam
Problem wygląda następująco: Mój telefon k800i wykrywa inne telefony jeśli znajdują się one w odległości najwyżej kilkunastu cm od niego w drugą stronę też tak jest. Próbowałem połączeń z kilkoma różnymi telefonami i był ten sam problem. Czym to jest spowodowane i jak to naprawić. Z góry dzięki za pomoc.

#276083  autor: elrond
 09 lip 2008, 23:17
jwjwj, już słyszałem o problemach z bluetooth w K800i. Tutaj wygląda to na jakąś usterkę, gdzie spada moc i słabnie zasięg. Jeśli telefon jest na gwarancji to tylko seriws - sam tego raczej nie naprawisz. Po prostu pasowałoby wymienić moduł.

Że jeszcze tak zapytam, telefon z Play?
Ostatnio zmieniony 09 lip 2008, 23:19 przez elrond, łącznie zmieniany 1 raz.

#276084  autor: butterfly
 09 lip 2008, 23:18
BT padło? ;] Wymienić? ;] Można też soft wgrać na nowo, ale wątpię by coś pomogło.

#276086  autor: jwjwj
 09 lip 2008, 23:23
Serwis producenta odpada bo telefon jest przysłany z Wielkiej Brytani a na dodatek bez dowodu zakupu tam i trudno powiedzieć kiedy był zakupiony tam...

#276089  autor: elrond
 09 lip 2008, 23:30
No to przespaceruj się do jakiegoś komisu, gdzie naprawiają telefony, popytaj może problem będzie znany, z resztą tak czy siak powinni wiedzieć co jest popsute. Wtedy kilkadziesiąt złotych i naprawią...

Pytałem o Play, bo chodzi plotka że ten operator sprzedawał (sprzedaje?) K800 z odzysku, czyli składa je z używek, częściowo popsutych sztuk.