• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #252196  autor: Mateusz_PL
 19 lut 2008, 22:18
Witam, mam pytanie co do tematu (został zablokowany) http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 8&start=15 minowicie chodzi o to, że gdy nawet w tym menu włącze ładowanie przez usb to gdy tel jest podłączony do komputera mu przy wskaźniku miga takie napięcie jak by telefon był ładowany i w związku z tym mam pytanie czy wtedy trwa nadala ładowanie czy to tylko ta ikonka się wyświetla czy może wada softu?

#252198  autor: Osk92
 19 lut 2008, 22:28
:?: No będzie się ładować, jeśli będzie podłączony przez USB, tylko trochę wolniej.

#252200  autor: babeo
 19 lut 2008, 22:31
Łąduje się i w pewien sposób skraca żywotność baterii.

#252205  autor: kowcio
 19 lut 2008, 22:49
najgorsze jet to że tego się nie da wyłączyć (bynajmniej ja nie umiałem w moim byłym k320i). a to że telefon ma mało pamięci to ciągle sie podłączało zeby zamienić np. MP3 . ale dałem się na sposób i kupiłem bluetooth usb. w ten czas szybciej i wygodniej przesyłam pliki, nie ładuję baterii.
w k800i są karty pamieci więc jeżeli Ci to przeszkadza, zaopatrz się w czytnik kart. ;)
Pozdrawiam

#252210  autor: krzysiek08020
 19 lut 2008, 23:20
Witam
"Ładuje się i w pewien sposób skraca żywotność baterii"

To całkowita nieprawda. Dzisiejszym bateriom najbardziej szkodzi rozładowanie na maxa. :D
Jeżeli któregoś razu napięcie baterii spadnie poniżej określonego poziomu, to bateria będzie do wyrzucenia.
http://www.batteryuniversity.com/partone.htm
Tak samo jest z formatowaniem baterii. Formatować to możesz sobie dysk w komputerze :-D

Pozdrawiam

Krzysiek

#252226  autor: babeo
 20 lut 2008, 07:33
krzysiek08020 pisze:To całkowita nieprawda.
Rób tak jak twierdzisz. Powidzenia na przyszłość.
krzysiek08020 pisze:Tak samo jest z formatowaniem baterii.
Widzę full profesjonalizm z strony kolegi.

PS widzę kolejny temat do zamknięcia.