• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #231742  autor: Shatii
 06 lis 2007, 20:42
Posiadam SE W200i z Orange. Otóż mam do was pytanie czy mogę używać na tym telefonie Gadu-Gadu (czy coś podobne do GG)? Jeśli można to w jakim sposób to uczynić?

Nokia 3410 ---> Siemens C60 ---> Motorola W375 (porażka) ----> Nokia 3110c

#231752  autor: Shatii
 06 lis 2007, 21:19
Szczerze mówiąc nadal nic nie rozumiem. Czy mógłby mi ktoś dokładniej opisać co i jak? Słyszałem, że trzeba jakieś MB (mega bajty) kupić. Chciałbym również się dowiedzieć jak tam się rozmawia? Normalnie tak jak na GG (komp) czy przez wysyłanie SMSów?

#231898  autor: MADMAX
 07 lis 2007, 18:48
Hej, przecież dostałeś odnośnik, wszystko jest napisane tutaj

Jeśli nic się nie zmieniło w ERZE płaci się tylko za korzystanie z aplikacji. U pozostałych opów zaś uiszcza się opłatę za przesył danych (poprawta mnie jeśli już jest inaczej).
jak tam się rozmawia? Normalnie tak jak na GG (komp) czy przez wysyłanie SMSów?
Normalnie, odpalasz gadulca, importujesz sobie listę kontaktów (lub wpisujesz nowe), wybierasz odpowiedni kontakt i z nim nawijasz.

W ErzeGG było to chyba rozwiązane o tyle inczej, że widać było zakładki z rozmówcami i szybko można było się przełączać. Jak jest w najnowszej wersji mobilnego GG nie wiem bo korzystałem z tego tylko przez tydzień jakiś czas temu.

Przetestuj, obsługa jest banalna.

Pozdrawiam

#231958  autor: butterfly
 07 lis 2007, 23:06
Przecież on ma w orange, to po co piszeszo erzegg?

#232034  autor: Shatii
 08 lis 2007, 15:17
Mam problem :( Mam już GG na komórce i normalnie się załącza, wpisałem swój numer i hasło (GG), wysłałem tego SMS, żeby aktywować GG i wszystko jest cacy, ale gdy włączam GG to mam wszystkich niedostępnych łącznie ze sobą. Tam gdzie jest napisany mój numer to ciągle pisze na zmianę: sprawdzam, łącze itp.
Wiecie dlaczego to mi nie działa :(? Mam jak coś Orange.
P.S. Czy w Orange płace na tydzień 1,22 zł (koszt wysłania SMS)? Czy są jeszcze jakiś inne opłaty?

#232097  autor: MADMAX
 08 lis 2007, 21:09
Shatii pisze:Czy w Orange płace na tydzień 1,22 zł (koszt wysłania SMS)? Czy są jeszcze jakiś inne opłaty?
Powinieneś dostać na tyłek, nie przeczytałeś tego co jest pod podanymi powyżej linkami :smt075

butterfly pisze:Przecież on ma w orange, to po co piszeszo erzegg?
Dobre pytanie. Bo zupa była za słona a browar za mokry? Sam nie wiem ;-)
Widziałaś też akapit o pozostałych opach?

Shatii, widziałes co napisałem o transmisji danych?

:smt006

Pozdrawiam

#232114  autor: Shatii
 08 lis 2007, 22:34
No dobrze, płaci się za przesyłanie danych, ale ile to kosztuje? :D
I wiecie czemu ciągle mam wszystkich niedostępnych i siebie też (tak jakbym nie miał internetu-porównanie do kompa)? Czym to jest spowodowane?

#232136  autor: basiulenkaa
 09 lis 2007, 07:44
A tak w ogóle to masz aktywny gprs?

...

#232140  autor: Prometo
 09 lis 2007, 08:10
basiulenkaa pisze:A tak w ogóle to masz aktywny gprs?
Jeżeli nie masz skonfigurowanego telefonu to wejdź tutaj wybierz producenta telefonu (SonyEricsson), następnie model telefonu (W200i) i naciśnij dalej. Po pojawieniu się listy uslug które chcesz skonfigurować
Kod: Zaznacz cały
Którą usługę chcesz skonfigurować?

Konfiguracja Internet po CSD
	Konfiguracja Internet po GPRS
	Konfiguracja klienta E-mail
	Konfiguracja MMS
	Konfiguracja streamingu video
	Konfiguracja WAP po CSD
	Konfiguracja WAP po GPRS
zaznacz WAP po GPRS i naciśnij przycisk dalej, wpisz swój numer telefonu i naciśnij przycisk wyślij. Wtedy otrzymasz sms-a, którego należy zapisać.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#232189  autor: Shatii
 09 lis 2007, 12:42
Zrobiłem to co powiedziałeś Prometo, ale niestety nadal nie dziala :(

#232687  autor: neomagnet0108
 11 lis 2007, 12:29
Sprawdz na stronie gg jakie powinny byc ustawienia dla orange bo np w play trzeba apn zmienic zeby gg działało, byc moze w orange jest podobnie