• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #230006  autor: iSiO
 27 paź 2007, 21:58
Witam
Dziś zauważyłem ze od jakichś 2-3 godzin co chwile pojawia mi się globus w górnej częsci ekranu i podswietlaja sie na niebiesko te słupki od zasiegu. Dzieje się tak od momentu kiedy dostałem mmsa. Telefon mam na abonament i boje się że telefon łaczy sie z internetem i bede musiał za to zapłącić...
Ostatnio zmieniony 27 paź 2007, 22:35 przez iSiO, łącznie zmieniany 1 raz.

#230008  autor: butterfly
 27 paź 2007, 22:03
No bo się łączy. Pozostaje pytanie czy dzieje sie to za sprawą np. próby pobrania mmsa [nastepnego], czy też telefon zwariował i sam z siebie sie łączy, za co byś zapłacił.

#230010  autor: user_delete3
 27 paź 2007, 22:07
Symbol globusa w telefonie oznacza że telefon łączy się z internetem, spróbuj wyłączyć i włączyć telefon może to pomoże.

#230017  autor: iSiO
 27 paź 2007, 22:25
Wielkie dzięki za szybką odpowiedz, wyłacze i włacze go ponownie.
Od pewnego czasu dziwne rzeczy dzieją sie z tym telefonem, nie zawsze słychać rozmowce i nie zawsze rozmówca słyszy mnie...

#230019  autor: przemek910
 27 paź 2007, 22:29
rypnij mu aktualizację softu przez SEUSa, za darmo, kabelkiem z zestawu - objawy powinny ustąpić :)

[ Dodano: 2007-10-27, 22:30 ]
btw. polecam zalogowanie sie do orange online i sprawdzenia co się dzieje :)

#230032  autor: dechomenon
 27 paź 2007, 22:54
iSiO pisze:Wielkie dzięki za szybką odpowiedz, wyłacze i włacze go ponownie.
Od pewnego czasu dziwne rzeczy dzieją sie z tym telefonem, nie zawsze słychać rozmowce i nie zawsze rozmówca słyszy mnie...

czyli siada głośnik i mikrofon..niestety tak się dzieje czasami! wydaje mi się, że w niedługim czasie może to być sprawa serwisowa!

#230058  autor: przemek910
 28 paź 2007, 00:36
Co do tego mikrofonu, to ja bym bardziej stawiał na sieć... Anieżeli na sprzęt.

#230065  autor: gomez1982
 28 paź 2007, 01:21
Jeśli ten k750i działa z kartą Plusa to się nie dziwie że nie słyszysz bo ja mam dokładnie to samo.Ale najlepsze jest to że jak przełożę sima do leciwej 6310 to tego nie ma.Każdy słyszy mnie dobrze i ja każdego też.Więc winę upatruje w telefonie.I update nie zrobi nic z tym ponieważ miałem oddany fon do serwisu(padł system connector) i dalej jest to samo a czasem w ogóle strasznie rwie się rozmowa.I telefonik fajny ale chyba przejdę się do komisu i na coś go wymienie bo rok już go mam i czasem jak dzwonił promotor albo w sprawie pracy to musiałem prosić o powtórzenie.Poza tym schodząca farba z obudowy itp.Telefon dobry ale wykonanie tragedia. i Wyście mi go polecali :P Czas na jakąś nokie zmienić. A i w Siemensie C75 też tego nie było.

#230076  autor: iSiO
 28 paź 2007, 08:31
Ten telefon działa z karta Orange i nie za bardzo słychać.
Po uruchomieniu go ponownie, globus sie nie pojawiał (gapiłem sie na niego z 5 minut i nie było), ale na noc postanowiłem go wyłaczyć żeby coś niespodziewanego sie nie stało. Na stronie orange online nie ma ani śladu tego łaczenia sie z internetem, wiec może to chodziło o mmsa? Ale po co miałby sciagać drugi raz tego samego mmsa? Wiem ze źródła że był wysłany 1 MMS i jeden doszedł.
Chyba zrobie tak jak kolega "Gomez1982" i zamienie go na jakaś nokie, nigdy nie miałem z nimi problemu...no ale to juz temat na inny topic.
Jeszcze raz dziękuje za szybką reakcje w temacie.

#230089  autor: przemek910
 28 paź 2007, 09:50
Ojej, każdemu sięmoże zdarzyć, że chwilowo mu odbije ;) Czy to znaczy, że tzreba orazu zmieniać telefon? A po co gwarancja?
gomez1982 pisze:i Wyście mi go polecali
po to byś go zmienił dopiero po roku

#230112  autor: gomez1982
 28 paź 2007, 11:23
Gwarancja u mnie tego nie zrobiła.A mój był na gwarancji.Nie no telefon super jeśli chodzi o funkcje ale jeśli chodzi o te zaniki głosu to daje ciała.Mi się wydaje że jest to wina anteny albo softu z tym że soft nie raz zmieniałem na inny i ciągle to samo.Isio to zakładamy temat co w zamian za k750i ze stajni Nokii :P