• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #216763  autor: wampi
 29 sie 2007, 00:16
Witam,
dłuższy czas temu kolega wyłączył mi opcję połączenia z internetem/wap-push dokładnie nie wiem, w każdym razie nie mogę od tamtej pory ściągać tapet przez wap bo wyświetla mi błąd połączenia, a do internetu wejść nie mogę
Mógłby mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak przywrócić te opcje? (kolega nie wyjaśni bo sam nie pamięta :?

Proszę o pilną odpowiedź!

mniej ważny problem: jak wyłączyć ten dźwięk, kiedy robi się zdjęcie bądź kręci film? męczy, a zwykłe wyciszenie nie działa.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2007, 00:50 przez wampi, łącznie zmieniany 1 raz.

#216767  autor: Marek
 29 sie 2007, 00:23
wejdz na stronę operatora bądz se i ściągnij/ustaw ustawienia wap gprs
jaki operator?

do do dzwieku aparatu można zadzwonić nalepiej pod darmowy numer , wejść do menu , aparat i cyk (nie można tak wideo)
ewentualnie jakiś program do se i usunąć ten plik

#216768  autor: butterfly
 29 sie 2007, 00:24
wampi pisze:Witam,
dłuższy czas temu kolega wyłączył mi opcję połączenia z internetem/wap-push dokładnie nie wiem, w każdym razie nie mogę od tamtej pory ściągać tapet przez wap bo wyświetla mi błąd połączenia, a do internetu wejść nie mogę
Taki problem na nowo wgrać ustawienia, po wcześniejszym ich usunięciu? :wink:
wampi pisze:mniej ważny problem: jak wyłączyć ten dźwięk, kiedy robi się zdjęcie bądź kręci film? męczy, a zwykłe wyciszenie nie działa.
Nowy sofcik i już.

#216770  autor: Marek
 29 sie 2007, 00:30
butterfly pisze:Nowy sofcik i już
chyba założycielka tematu się na tym nie zna

#216771  autor: wampi
 29 sie 2007, 00:30
znalazłam temat wcześniejszy (http://www.sonyericsson.com i była tam opcja ściągnięcia ustawień wapa) ale od kilkunastu godzin nie dostaję nowych ustawień więc się poddałam.
może jakieś inne strony?

Taki problem na nowo wgrać ustawienia, po wcześniejszym ich usunięciu?
kolega zdolny jak giertych.
jak powyżej to nie działa więc JAK - może inny adres lub coś? zależy mi na szybkiej odpowiedzi, jutro (a właściwie dzisiaj po południu) wolałąbym już mieć to z głowy...

#216776  autor: wampi
 29 sie 2007, 00:47
otrzymuję komunikat "nieudane połączenie" mimo zmiany ustawień kiedy na próbę cośchciałam ściągnąć.
(zapomniałam napisać że mam Erę, ale to nieważne chya już)

#216777  autor: butterfly
 29 sie 2007, 01:16
Marek pisze:chyba założycielka tematu się na tym nie zna
Poczyta: http://www.club-se.pl/modules.php?name= ... tal&id=133 i się pozna. :wink:
Niemożliwe, żeby ot tak angle wszystko przestało działać. Usuń wszystko, wgraj ze strony ery, sprawdź czy jest tak jak mówią w opisie i musi chodzić.

#216856  autor: przemek910
 29 sie 2007, 12:29
włącz GPRS u operatora. masz taktaka?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#217104  autor: wampi
 29 sie 2007, 23:31
nie, nie mam taktaka.
na innych stronach też znalazłam aby pousuwać profile i zgrać od nowa, ale nadal nie działa :/

#217109  autor: przemek910
 30 sie 2007, 00:02
włącz GPRS u operatora...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#219140  autor: szympek
 05 wrz 2007, 21:00
no w kilku sieciach to usluge GPRS uaktywnia sie kodem sprawdz czy moze kolega ci nie wylaczyl :mrgreen: znajdz na stronie ery liste kodow i zobacz ktory odpowiada za wlaczenie uslugi GPRS.

Ludzie czytajcie ze zrozumieniem!!!

#219152  autor: JacekS
 05 wrz 2007, 21:22
A te ustawienia musisz ustawic jako domyslne, czyli moze na poczatku usun wszystkie ustawienia jakie masz, wyslij sobie od nowa ustawienia, zapisz je, wlacz i wylacz telefon.