• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #213701  autor: lolekk1990
 19 sie 2007, 13:44
Pytanko: Kto wie czy da sie tak zrobić a jak sie da to jak żeby odtwarzać filmy Avi na k800i. Ja mam na przykład mp4 w telefonie tyle ze jak filmik jest dłuższy to dźwięk leci nie równo z obrazem. Da sie temu tez zaradzić?

#213711  autor: Adasko
 19 sie 2007, 14:15
lolekk1990 pisze:odtwarzać filmy Avi na k800i.
oj z tego co wiem to chyba sie nie da niestety, chyba, że któryś z forumowiczów sprawnie mnie poprawi :D,
lolekk1990 pisze:Ja mam na przykład mp4 w telefonie tyle ze jak filmik jest dłuższy to dźwięk leci nie równo z obrazem.
przecież możesz użyć 3GP converter. Konwertuje ci plik video z formatu (np. avi, mpeg) na 3gp. W ustawieniach przed encodowaniem możesz ustawić rozdzielczość filmu, dźwięk (amr, acc), ilość klatek i inne parametry. Ja tak robię i teraz w pracy na nockach mogę oglądać sobie filmy w dobrej jakości na mojej 6280. Taki przykładowy serial (30min) encodowany na dobrą jakość dźwięku i obrazu zajmuje jakiej 60MB. To fajna sprawa. Ja używam 3GP VIDEO CONVERTER 3, a ty możesz sobie ściągnąć Mobile Video Pro Aby nie zrzucać każdego filmu na koma celem sprawdzenia jakości pobierz QuickTime lub Platform Player, które odtwarzają pliki 3gp. Pozdrawiam 8)

www.ADASKO.BYTOM.pl - Krajowe Usługi Transportowe - Zapraszam

#213714  autor: przemek910
 19 sie 2007, 14:24
do konwersji na 3Gp polecam Acala 3GP movies free - radzi sobie i jest darmowe, kowersja nastepuje na całej dlugości filmu.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#213842  autor: Marek
 19 sie 2007, 22:29
niewiem po co pokazuje się ikonka avi skoro nie czyta
inne formaty wideo to real8 3gp mp4 wmv
najlepiej konwentować wideo na 3gp lub mp4 bo z tymi innymi formatami to mogą być problemy takie jak na symbianach
lolekk1990 pisze:Ja mam na przykład mp4 w telefonie tyle ze jak filmik jest dłuższy to dźwięk leci nie równo z obrazem. Da sie temu tez zaradzić?
za duże bitratare wideo powinno być max 384 czyli w bardzo dobrej jakości
mi 30 klatek na sekunde działa płynie

#214013  autor: lolekk1990
 20 sie 2007, 15:34
właśnie ja mam konwerter i konwertuje tyle ze na mp4 bo jest lepsza jakość tylko teraz juz bede wiedzial ze nie moze byc za duzy bitrate:) dzieki:) pozdro