• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #212230  autor: dzwiedz
 14 sie 2007, 08:54
witam.

jestem swiezym uzytkownikiem SEW200i i mam w zwiazku z nim kilka pytan, na ktore odpowiedzi nie znalazlem grzebiac w ustawieniach i instrukcji.

po pierwsze jak wylaczyc sygnaly ostrzezen, czyli dzwieki ktore pikaja w momencie gdy pada bateria lub telefon jest wlaczany?

po drugie jak ustawic, zeby na telefonie wyswietlala sie informacja o sieci, czyli z jakiego nadajnika aktualnie dociera do mnie sygnal?

po wtore czy jest mozliwa aktualizacja oprogramowania tak, zeby w walkmanie odtwarzane byly inne formaty kodowania muzyki? chodzi mi w szczegolnosci o ogg vorbis. i jak taka ewentualna zmiana wplynie na gwarancje?

pozdrawiam i z gory dziekuje za udzielenie odpowiedzi.

#212231  autor: Filip
 14 sie 2007, 09:02
Zaczne od 2 :lol: Wiadomości - ustawienia - informacje lokalne - obiór (włączone) i info o stacji bazowej (włączone) :wink: dźwięków o których piszesz w punkcie jako tako nie da się wyłączyć,możesz np.przed wyłączeniem telefonu go wyciszyć i wtedy nie wyda żadnego dźwięku. Aktualizacja to aktualizacja dzięki niej czołgu z malucha nie zrobisz :-D Raczej nie spotkałem się z "takim czymś" w SE co by umożliwiało odtwarzanie większej ilości formatów itp. Nadmienię iż każda ingerencja w oprogramowanie telefonu skutkuje utratą gwarancji 8)

#212235  autor: dzwiedz
 14 sie 2007, 09:11
Wiadomości - ustawienia - informacje lokalne - obiór (włączone) i info o stacji bazowej (włączone)
do tego sie dogrzebalem i probowalem, ale niestety nie dziala. moze cos jeszcze powinienem wlaczyc/wylaczyc? przy okazji - co oznaczaja subskrypcje w ustawieniach wiadomosci?
dźwięków o których piszesz w punkcie jako tako nie da się wyłączyć
to niedobrze, bo irytujace sa cholernie.

dzieki za szybka odpowiedz!

#212255  autor: Osk92
 14 sie 2007, 10:28
Wiadomości :arrow: ustawienia :arrow: informacje lokalne :arrow: Info. o stacji baz. :arrow: włączono

:)

Dźwięki to tak jak Gruby mówił, pozostaje wyciszyć głos. Albo ja jestem nie douczony ;)

Co do zmian po aktualizacji, to co najwyżej telefon będzie szybciej chodził. Na pewno nie doda to takich formatów jak ogg czy vorbis (co to w ogóle jest?).

#212395  autor: dzwiedz
 14 sie 2007, 17:49
Wiadomości :arrow: ustawienia :arrow: informacje lokalne :arrow: Info. o stacji baz. :arrow: włączono
ale ja umiem czytac a i ze zrozumieniem nie jest u mnie najgorzej. moze nie pisalem tego wprost, ale mam wlaczone obydwie opcje o ktorych pisal Gruby i wciaz informacja o sieci mi sie nie wyswietla. dlatego ponawiam pytanie - moze jeszcze jakas opcja jest za to odpowiedzialna?

#212416  autor: przemek910
 14 sie 2007, 19:23
dzwiedz pisze:ale ja umiem czytac a i ze zrozumieniem nie jest u mnie najgorzej. moze nie pisalem tego wprost, ale mam wlaczone obydwie opcje o ktorych pisal Gruby i wciaz informacja o sieci mi sie nie wyswietla. dlatego ponawiam pytanie - moze jeszcze jakas opcja jest za to odpowiedzialna?
Jaką masz sieć i skąd jesteś? Może masz Plusa? Plus nie nadaje na wielu BTSach (nadajnikach) CI (czyli to co chcesz). Poprzemieszczaj się trochę, może przeskoczy na innego BTSa która nadaje wspomniane CI.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#212497  autor: butterfly
 14 sie 2007, 22:09
dzwiedz pisze:le ja umiem czytac a i ze zrozumieniem nie jest u mnie najgorzej. moze nie pisalem tego wprost, ale mam wlaczone obydwie opcje o ktorych pisal Gruby i wciaz informacja o sieci mi sie nie wyswietla. dlatego ponawiam pytanie - moze jeszcze jakas opcja jest za to odpowiedzialna?
Wybierz jeszcze dowolny język.
dzwiedz pisze:o wtore czy jest mozliwa aktualizacja oprogramowania tak, zeby w walkmanie odtwarzane byly inne formaty kodowania muzyki? chodzi mi w szczegolnosci o ogg vorbis. i jak taka ewentualna zmiana wplynie na gwarancje?
Nie i nigdy tego w SE nie było, nawet przez różne patche.

#212777  autor: dzwiedz
 16 sie 2007, 00:49
Jaką masz sieć i skąd jesteś? Może masz Plusa? Plus nie nadaje na wielu BTSach (nadajnikach) CI (czyli to co chcesz). Poprzemieszczaj się trochę, może przeskoczy na innego BTSa która nadaje wspomniane CI.
orange, krakow. w poprzednim telefonie (nokia2600) nie bylo z tym zadnego problemu. w telefonie mojej dziewczyny (SEk310i orange) tez nie ma z tym problemu. przemieszczam sie sporo, dzis nawet bylem na slowacji i jeszcze ani razu to nie zadzialalo.
Wybierz jeszcze dowolny język.
rowniez nie pomaga...

mimo, ze da sie bez tego zyc, zaczyna mnie to juz troche wkurzac...

#212827  autor: butterfly
 16 sie 2007, 10:19
Niemożliwe, że nie działa. Może tymczasowo nadajnik nie nadaje takich informacji? Czasami sie tak zdarzało mi, że np. przez tydzień nie miałam info na wyświetlaczu...

#212831  autor: szperacz87
 16 sie 2007, 10:30
Pozostaje jeszcze spróbować subskrypcji tematu o numerze 50 (taak jak to sie robilo w telefonach bez automatycznego odbioru nazwy nadajnika) - w ->subskrypcja dodajesz nr 50 i wtedy powinieneś otrzymywać te wiadomości

#212858  autor: dzwiedz
 16 sie 2007, 11:37
Niemożliwe, że nie działa. Może tymczasowo nadajnik nie nadaje takich informacji? Czasami sie tak zdarzało mi, że np. przez tydzień nie miałam info na wyświetlaczu..
a jednak - nie dziala. nadajnik nadaje, bo jak juz pisalem, u mojej dziewczyny wszedzie te informacje sa wyswietlane.
Pozostaje jeszcze spróbować subskrypcji tematu o numerze 50 (taak jak to sie robilo w telefonach bez automatycznego odbioru nazwy nadajnika) - w ->subskrypcja dodajesz nr 50 i wtedy powinieneś otrzymywać te wiadomości
niestety, proba wlaczenia tej subskrypcji skutkuje komunikatem, zeby uzyc opcji 'informacje o stacji bazowej', ktora nie dziala.

moze jeszcze jakies pomysly? moze powinienem cos gdzies jeszcze ustawic? nie mam pojecia co jest grane...

#212859  autor: butterfly
 16 sie 2007, 11:39
Coś jest nie ten tego. Zrób master reset, i zacznij później od ustawienia kanału 050. No w końcu musi zacząć działać.