• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #207962  autor: Than
 30 lip 2007, 11:41
Witam. Mam ten telefon w Era Fun na 2 lata. Zawsze miałem w Plusie ale kupiłem ten telefon w Erze i musze z tym żyć. Mając telefon w tej sieci mam droższe koszty, ponieważ prawie każdy z moich znajomych ma w Plusie. Zakupiłem pakiet startowy do Plusa ale pisało że wkładam nieprawidłową kartę sim. Czy po zakończeniu umowy z Erą będe już mógł zmienić sieć na Plusa? I czy będe musiał zdejmować simlocka? Pierwszy raz się z tym spotykam więc prosze o wyrozumiałość. Pozdrawiam!

#207975  autor: przemek910
 30 lip 2007, 12:09
Than pisze:Czy po zakończeniu umowy z Erą będe już mógł zmienić sieć na Plusa?
Teraz juz mozesz korzystać z Plusa w innym telefonie.
Musisz mieć aktywną kartę w Erze - wynika to z warunków umowy.

Simlocka możesz ściagnąc juz teraz - jednak tracisz gwarancję.

Simlocka musisz zdjąć, ponieważ telefon z takim czymś dziala tylk oz kartami jednego operatora (w tym przypadku z kartami Ery).

Już zakładałeś gdzies taki temat i tam miałeś wszystko wyjaśnione...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#207978  autor: Than
 30 lip 2007, 12:12
Zakładałem ale dostałem tylko link o Era fun. Ile by kosztowało takie zdjęcie simlocka w tym telefonie?
@edit
I jeszcze ostatnie pytanie. Czy po zdjęciu simlocka będe mógł używać paru kart sim? Czy będe musiał mieć tylko jedną? Czyli np. po zdjęciu simlocka mam już karte sim w sieci Plus. Wykładam ją i wkładam ponownie z Erą. Czy telefon zaakceptuje tą karte?

#207983  autor: przemek910
 30 lip 2007, 12:27
Than pisze:Zakładałem ale dostałem tylko link o Era fun. Ile by kosztowało takie zdjęcie simlocka w tym telefonie?
maxymalnie do 40 złotych.
Than pisze:I jeszcze ostatnie pytanie. Czy po zdjęciu simlocka będe mógł używać paru kart sim? Czy będe musiał mieć tylko jedną? Czyli np. po zdjęciu simlocka mam już karte sim w sieci Plus. Wykładam ją i wkładam ponownie z Erą. Czy telefon zaakceptuje tą karte?
Gdy ściagasz simlocka pozbywasz się blokady. dzięki temu możesz używać w telefonie karty DOWOLNEGO operatora. Jednocześnie możęsz używać tylko jednej karty.

Wytlumaczę Ci to tak.

Operator zakupuje od Sony Ericssona telefony. Wtedy telefony są 'bradnowane' (zauwazyles pewnie ze masz motyw z ery - na tym to polega) i zakladają simlock. A ten simlock pozwala telefonowi na to by pracował tylko z kartą Ery. Taka blokada :P Tą blokadę ściagasz i możesz używac telefonu z każdą kartą.

Uczulam Cię na to, że nie możesz zostawić nie aktywnej karty SIM z Ery!! Może zostać Ci naliczona kara za nie dotrzymanie warunków umowy.

#207985  autor: Than
 30 lip 2007, 12:28
Dzięki ci bardzo. Punkcik dla ciebie :)

#208519  autor: yagi
 01 sie 2007, 09:14
Zobacz w warunkach promocji ale chyba w kazdym regulaminie jest zapisane ze po zakonczeniu umowy zdejma Ci locka za free ale to odbywa sie tylko w sklepach firmowych Ery...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#208522  autor: przemek910
 01 sie 2007, 09:30
yagi pisze:Zobacz w warunkach promocji ale chyba w kazdym regulaminie jest zapisane ze po zakonczeniu umowy zdejma Ci locka za free ale to odbywa sie tylko w sklepach firmowych Ery...
teraz znajdziemy także zapis " i w miarę istniejących warunków technicznych" ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#208549  autor: yagi
 01 sie 2007, 11:18
Najczesciej te warunki sa... Nie slyszalem zeby robili problemy ;)

Play tez ma taki zapis ;)