• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #208226  autor: GD
 31 lip 2007, 01:34
Witam ponownie.
Mam kolejne pytanie. Czy w K800i można zmienić dźwięk i czas trwania powiadomienia o Zadaniu oraz wydarzeniu z Kalendarza. To oryginalne przypomnienie jest bardzo ciche i fatalnie krótkie. Bardzo często go nie słyszę a funkcje te są bardzo dla mnie ważne – korzystam z nich kilka razy na dobę. Z góry dzięki za pomoc.

P.S. I nie piszcie, ze na sklerozę lepsza lecytyna :-)

#208241  autor: m@rcin
 31 lip 2007, 09:04
Być może FARem, nie mam k800i ale wydaje mi się, że można. Proponuje poszukać for o moddingu k800i, ta powinni Ci pomóc ;) No albo ktoś tutaj tym się zajmuje :)

#208251  autor: sabled
 31 lip 2007, 09:26
Można zmienić farem, ale tylko przy CID 49. Z tego co się orientuję to jeszcze nie złamano CID 51 ani 52.

#208263  autor: GD
 31 lip 2007, 12:02
sabled pisze:Można zmienić farem, ale tylko przy CID 49. Z tego co się orientuję to jeszcze nie złamano CID 51 ani 52.
A myślałem, że łatwiej się uda. Widać bez poważnej ingerencji w telefon się nie obejdzie i wcale nie jest powiedziane, że się uda. :-(. Szkoda.
Jak mogę więc sprawdzić jakiego CIDa ma mój telefon? Stąd wynika, że są różne możliwości.
Poza tym jeśli uda mi się nawet dokonać takiej ingerencji w soft to pewnie stracę gwarancję. Jak ta sprawa wygląda?

#208281  autor: przemek910
 31 lip 2007, 12:39
GD pisze:Jak mogę więc sprawdzić jakiego CIDa ma mój telefon?
Na 99% masz CID 51 ;)

Tylko bardzo wczesne modele miały 49...
GD pisze:Poza tym jeśli uda mi się nawet dokonać takiej ingerencji w soft to pewnie stracę gwarancję. Jak ta sprawa wygląda?
Stracisz...

Na razie pozstaje nam czekać ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#208319  autor: GD
 31 lip 2007, 15:06
GD pisze:Poza tym jeśli uda mi się nawet dokonać takiej ingerencji w soft to pewnie stracę gwarancję. Jak ta sprawa wygląda?
kin pisze:Stracisz...
To sobie daruję
kin pisze:Na razie pozstaje nam czekać ;)
A na co? Ktoś ma w planie zwiększenie funkcjonalności tego kalendarza w taki sposób aby nie tracić gwarancji?

Może lepiej pomyśleć o zmianie komórki :-(

#208328  autor: przemek910
 31 lip 2007, 15:32
GD pisze:A na co? Ktoś ma w planie zwiększenie funkcjonalności tego kalendarza w taki sposób aby nie tracić gwarancji?
na zlamanie zabezpieczenia CID52

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#208337  autor: GD
 31 lip 2007, 16:01
kin pisze:na zlamanie zabezpieczenia CID52
Ta opcja też wiąże się z utratą gwarancji. Mizernie to wygląda.