• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #140884  autor: adiq1033
 12 sty 2007, 10:24
Witam.Interesuje mnie wasze zdanie na temat nowego telefonu z serii Walkman Sony Ericsson,mianowicie model W200i.

Prosi?bym o jakie? sugestie,co wg was w tym telefonie jest dobrym rozwi?zaniem,a co z?ym,czym zawalili producenci.

Moje zdanie jest takie.

Telefon z ni?szej pó?ki,co? w sam raz dla mnie.Nie przepadam za wydawaniem maj?tku za telefon komórkowy,przyk?ad to np. 6630 za któr? nie ma?o zap?aci?em,a telefon wcale nie jest taki ?wietny-Symbian owczem,co? idealnego.Ogólnie telefon wypada z dobrej strony,chocia? za 600z? móg?bym mie? co?,co by mnie bardziej zadowoli?o.
Przejd? odrazu do rzeczy.W telefonie SE W200i brakuje mi zdecydowanie Bluetooth ! Bez tego nie mog? si? na co dzie? obej??.BT staj? si? coraz bardziej popularne,wi?c zamiast wstawia? aparat VGA,mogli go zast?pi? modu?em Bluetooth.Zasmuci?a mnie tak?e rozdzielczo??.Mo?ecie mnie wy?miac,ale wolalbym zamiast rodzielczo?ci 128 x 160 zobaczyc 176x220 znan? nam z modelu K700i.W telefonie nie podobaja mi si? tak?e klawisze funkcyjne.Na zdj?ciu telefonu wydaj? sie one by?,tak jakby wyci?gni?te w gór? w dolnej jak i górnej cz?sci klawiszu.Do plusów zaliczam oczywi?cie lekko?? telefonu,zaledwie 85 gramów jak tak?e jako?? s?uchania Mp3 dzi?ki funkcji Walkman.Telefon nie powinien przekroczyc ceny 299z?,taka moja opinia(po serwii W wszystkiego mozemy si? spodziewac,nawet ceny...400z? ?).Smuci mnie równie? bateria,szkoda ze nie zastosowano baterii litowo-polimerowy,znanej z modelu W800i.Aparat VGA w takim telefonie jest dla mnie zb?dny.Nie wiem jak wy,ja zaczekam moze do wakacji,az ukaze sie ulepszona wersja tego modelu pod nazwa np. W210i,W250i.Wtedy moze ujrz? w nim chocia? Bluetooth,bo na wi?ksz? rozdzielczo?? chyba nie mam na co liczyc.Du?o czasu sp?dzam nad s?uchaniem muzyki w telefonie,wi?c s?aba bateria raczej nie przejdzie.Jak juz wspomnia?em czekam na ulepszon? wersj?,z modu?em Bluetooth,lepsz? bateri? i przy wielkim szcz?sciu,baaa wielkim cudzie na lepsz? rozdzielczo?? wyswietlacza.

Minus to tak?e do?? drogie zewn?trze kart pami?ci Memory Stick Micro M2:
http://www.allegro.pl/27898_memory_stic ... view=gtext

Plus,to takze wyglad telefonu.
Obrazek

Ró?nicy w rozdzielczo?ci 128x160 i 176x220 raczej nie zauwa??,ale w sieci jest wi?ksza ilo?? tapet w rozdzielczo?ci 176x220 niz 128x160(chocia? i ta staj? si? by? coraz to popularniejsza)

Czekam z niecierpliwo?ci? na wasze opinie,piszcie.

ΛαΓφ1033 :smt006

#140902  autor: babeo
 12 sty 2007, 11:34
W sumie to nie rozumiem o co Ci chodzi. Na poczatku piszesz, że fajnie jakim to on jest tańszym telefonem, a potem wymeinaisz czego to on nie ma w porównaniu z droższymi wersjami - kompletny brak konsekwencji.

Co do opini, a cóż możemy powiedzieć widząc tylko fotke i znając tylko suche dane katalogowe? Odp: NIC!

Dla mnie to taki k310i z dodoanym slotem pamięci. Jeżeli joy bedzie działał w nim tak jak w k310i, to jedno co mogę Ci teraz powiedzieć, że bedzie to kolejna porażka z punktu widzenia joya, bo jakoś SE już kilka lat się z tym męczy :twisted:

#140911  autor: adiq1033
 12 sty 2007, 12:00
Wiem,ze telefon jest z niższej półki,lecz strasznie mnie martwi brak BT i bateria.Z początku wydawało mi się,że ładowanie telefonu codziennie po powrocie do domu to nic złego,chyba nigdy się aż tak nie pomyliłem.Z biegiem czasu zaczeło to byc dla mnie męczące.Chciałbym,aby nowsza wersja tego modelu było poprostu wyposażona w Bluetooth,które jest mi niezbędne,zamiast np. aparatu VGA,który ma gorsze zdjęcia niz 1.3 z 6630(prawie z niego ostatnio nie korzystam,ponieważ słońca nie ma i zdjęcia wychodza kiepsko,a co dopiero w oświetleniu pokojowym).W sumie mogę kupić chyba mocniejszą baterię na allegro,bądź w najbliższym serwisie GSM.@babeo więc w owym telefonie przydałby się moduł BT.Co do rozdzielczości nadal bym się czepiał,choć wyszło kilka nowych modeli Sony Ericsson,które są już dość popularne,np. K510i.Żadko korzystam z aparatu.Moje zdanie jest takie,że jesli ma byc jakis niby to aparat cyfrowy w telefonie,niech będzie naprawdę dobry,z auto focus i matrycą minimum 2.0 Mpix.Skoro miał byc to tańszy telefon,na co komu ten aparat? Tego nierozumiem.Wyświetlacz dobry,jakość Mp3 niesamowita,aparat żenada,brak BT-po tym już mozna raczej oceniac telefon,nie w 100%,ale mozna :roll: Jesli moje wymagania na tani telefon są za wysokie,niech chociaż wprawią do młodszego brata W200i(mam nadzieje,że taki powstanie) Bluetooth.Moim zdaniem powinny jeszcze powstac dwa telefony,np. pod nazwą W210i,który byłby pozbawiony aparatu,a miałby za to BT i model W250i z aparatem chociażby 1.3 Mpix,lecz żeby zdjęcia wykonane,wyglądały tak dobrze,jak w modelu K510i+Bluetooth do tego zestawu i karta 256 MB.Tylko wtedy wymyślony przeze mnie model W250i byłby oczywiście droższy i kosztowałby zapewne ok. 499zł(nowy,bez sim-lock),natomiast W210i ok. 349zł.Troszkę się rozpisałem,ale chyba wyjaśniłem,o co mi chodziło.Telefon ma trafic na wybrane rynki w II kwartale 2007 roku,może producenci przemyślą raz jeszcze na spokojnie funkcje tego telefonu i dodadzą BT,byłbym bardzo zadowolony :wink:

#140935  autor: Michalg
 12 sty 2007, 13:21
Witam! Mi się ten telefon ogolnie wizualnie podoba. Nie jest jakis idealny ale zwykły telefonik taki jak J220i. Nie ma w nim nic szalonego. telefon low endowy i oceniam go 5/5 w swojej klasie. Ja wolę kupić W800i i już. Właśnie czekam aż dostane pieniądze i poszukam może do 650zł znajdę w800i jak nie to kupię k750i.
Obrazek

...

#206599  autor: jerry_20
 26 lip 2007, 14:43
A mozecie mi napisac co z tym joyem??? Zastanawiam sie czy kupic ten telefon, ale boje sie ze bedzie sie joy zacinal jak w moim k300i:/ czasami smsy odczytywalem przez godzine, przez tego piep......o joya, nie wspominajac o innych czynnosciach :mrgreen: