Witam, od 3 tygodni posiadam K610i. Przedtem miałem nokię 6670 i wiecie co? - już nigdy nie kupię żadnego telefonu z symbianem!
Po zmianie na sony ericssona poczułem powiew świeżości. Telefon rakieta! Wszystko śmiga jak należy. Wreszcie nie muszę czekać 3 sekundy na każdą wybraną operację, po prostu klikam i już mam.
Telefon sprawuję się dobrze, szybko się piszę smsy, manipulator nie jest może szczytem możliwości, ale nie jest źle. Przydatną rzeczą jest dioda i boczne przyciski. Ogólnie zwarty telefon bez żadnych fajerwerków typu klapka czy różnego rodzaju slidery.
Aparat w tym modelu to 2 Mpx. W ciemnym pomieszczeniu nie ma szans na dobrą fotkę, ale na dworze, gdy jest jasno spokojnie można taką wydrukować w rozmiarze 10x15.
Wyświetlacz jest bardzo dobry. Nie widać pojedynczych pikseli, obraz jest jasny i żywy, a przez matryce 176x208 energooszczędny. Co do baterii - jest świetna, ładuję ją co 5 dni przy intensywnym użytkowaniu: trochę na internecie, kanały RSS, pół godziny dziennie muzyki i takie ogólne patrzenie na podświetlony wyświetlacz i podziwianie go.
Teraz coś o dzwonkach. Przez zewnętrzny głośnik muzyka jest pozbawiona basu, ale gra czysto. Inaczej jest jak podepnę przejściówkę od zestawu HPM-70 i creativy EP-630 - dźwięk pierwsza klasa, lepszego przez słuchawki nie słyszałem. Bass jest w sam raz, ciepły i gra jak ma grać, nic nie dudni. Wraz z kartą 1gb dobrze sprawuję się jako mp3 player.
Telefon nie posiada podczerwieni, ale mi to nie przeszkadza, jest to już stara technologia coraz rzadziej wykorzystywana przez producentów komórek. Bluetooth działa znakomicie, przynajmniej 3 razy szybciej niż w mojej starej nokii. Z 3G nie miałem jeszcze okazji korzystać, ponieważ nie mam dostępu do infrastruktury UMTS.
Miłym dodatkiem jest dołączony do zestawu kabel USB.
Chciałem napisać krótką opinie, a wyszedł mi test bez zdjęć.

Podsumowując jest to telefon bardzo udany, zgrabny, mały, o bardzo dużych możliwościach. Jak dla mnie telefon prawie idealny (oprócz EDGE i radia). Pozdrawiam!
Sony Ericsson T68i -> Siemens MC60 -> Sony Ericsson T610 -> Sony Ericsson K500i -> Nokia 6670 ->Sony Ericsson K610i -> Nokia 6310i -> Nokia 6021 -> Nokia E51 -> co dalej?