• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #157487  autor: DD7
 27 lut 2007, 16:39
Witam ;)
Otóż mam pewien problem. Szukałem na internecie, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytania. Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi..

1. Czy SE W800i posiada głośniki stereo?
2. Czy SE W800i posiada funkcję video-dzwonków (ustawienia jakiegoś filmiku na dzwonek)?
3. Jak oceniacie jakość zdjęć w porównaniu do innych telefonów?

Pzdr ;)

Jeśli piszesz post w danym dziale to bardziej postaraj się tytułować post poneważ jeśli napiszesz w jego temacie tylko słowo Pytanie to nie bardzo wiadomo co w nim chodzi.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2007, 23:56 przez DD7, łącznie zmieniany 1 raz.

#157503  autor: MATIZ
 27 lut 2007, 17:03
blade_ninja pisze:1. Czy SE W800i posiada głośniki stereo?
Nie. ma jeden głośniczek, który gra w miarę czysto i głośno :wink:
blade_ninja pisze:2. Czy SE W800i posiada funkcję video-dzwonków (ustawienia jakiegoś filmiku na dzwonek)?
Raczej nie, ja w jego bracie K750i nie znalazłem takiej funkcji.
blade_ninja pisze:3. Jak oceniacie jakość zdjęć w porównaniu do innych telefonów?
Aparat ma ten sam co K750i, najlepsze 2mpx na rynku. Zdjęcia są bardzo ładne, trzeba tylko wszystko dobrze ustawić i wiadomo że najlepsze wychodzą w dziennym świetle ;-)

#157888  autor: DD7
 28 lut 2007, 18:57
Szkoda, że nie ma video-dzwonków..

A jak oceniacie jakość wyświetlacza? Lepszy od tego z v3 (który i tak jest bardzo dobry...)?

I jesze jedno: Czy ten joystick z w800i nie zawiesza się? (tak jak to było w przypadku tego.. ekhm.. k700i)

Z góry dzięki ;)

#157893  autor: MATIZ
 28 lut 2007, 19:04
Wyświetlacz jest bardzo dobrej jakości, wyraźny ale mniejszy od tego w V3. W W800i joystick nie psuję się(czasami może się zdarzyć ale to bardzo sporadyczne przypadki) tak jak w K700, w którym one często padały :wink:

#157922  autor: DD7
 28 lut 2007, 20:41
No to teraz chyba ostatnie pytania :P

1. Czy po zapisaniu plików przez USB na telefon, można je później przenieść na kartę pamięci?
2. Jakiej jakości są filmy? Nagrywa ile klatek/s?
3. Odtwarzacz.. Skoro Walkman, utwory muszą być b.dobrej jakości, lecz zapytam; jak oceniacie jakość odtwarzanych utworów?
4. Filmy.. Jak sprawuje się w odtwarzaniu filmów?
5. I czy przy robieniu zdjęć/filmów jest tryb pełnoekranowy, czy tak jak w MV3 jest ten niebieski panel kontrolny, którego nie da się zdjąć? Przyznam, że akurat na tym mi zależy, bo to co tam się dzieje jest naprawdę wnerwiające..

Pozdrawiam, i oczywiście.. z góry dziękuje :)

#157928  autor: MATIZ
 28 lut 2007, 20:50
blade_ninja pisze:1. Czy po zapisaniu plików przez USB na telefon, można je później przenieść na kartę pamięci?
Można, ale teżmożna bezpośrednio zrzucać na kartę :wink:
blade_ninja pisze:2. Jakiej jakości są filmy? Nagrywa ile klatek/s?
Filmy niestety są bardzo słabe, rozdzielczość 176x144 a ile kl/sto nie wiem
blade_ninja pisze:3. Odtwarzacz.. Skoro Walkman, utwory muszą być b.dobrej jakości, lecz zapytam; jak oceniacie jakość odtwarzanych utworów?
Na słuchawkach za bardzo nie wiem bo nie słuchałem ale na głośniku gra dobrze, czysto, nawet głośno ;-)
blade_ninja pisze:4. Filmy.. Jak sprawuje się w odtwarzaniu filmów?
Filmy na kawałku ekranu wyglądają przyzwoicie ale na całym już słabo.
blade_ninja pisze:5. I czy przy robieniu zdjęć/filmów jest tryb pełnoekranowy, czy tak jak w MV3 jest ten niebieski panel kontrolny, którego nie da się zdjąć? Przyznam, że akurat na tym mi zależy, bo to co tam się dzieje jest naprawdę wnerwiające..
Jest tryb pełnoekranowy, ten pasek niebieski pojawia jak kliknie się joystickiem :wink: :)

#158460  autor: DD7
 02 mar 2007, 15:59
A czy w800i posiada coś takiego jak stabilizator obrazu przy robieniu zdjęcia?

#158481  autor: MATIZ
 02 mar 2007, 17:02
Nie posiada stabilizatora, tylko AF o ile się nie mylę to stabilizator ma K800i.

#158495  autor: DD7
 02 mar 2007, 18:01
A czy przy minimalnym poruszeniu (np. drżenie rąk) aparatu w trakcie wykonywania zdjęcia to są one rozmazane?

#158501  autor: MATIZ
 02 mar 2007, 18:33
Nie raczej przy lekkim poruszeniu zdjęcia się nie pogorszą :wink:

#158506  autor: DD7
 02 mar 2007, 18:51
A czy mp3 są głośniejsze od tych z v3?

A i jeszcze jedno odnośnie wyświetlacza.. Jak się sprawuje? Dobrze odzwierciedla kolory, czy są żywe? Ogólnie jaka jakość? Ładnie wyświetla zdjęcia?
I czy telefon odtwarza mp4? I jakiej wielkości maksymalnie mogą być filmy (mb?). I jaka jest maksymalna rozdzielczość odtwarzanego klipu?
I ilo metrowy bluetooth posiada? Nie ma problemów z wyszukiwaniem nowych urządzeń?
I czy można słuchać muzyki (i dźwięku z filmów?) robiąc inne czynności, czyli funkcja ukrywania odtwarzacza i korzystania z innych funkcji telefonu przy włączonym mp3?

Sorry, że tyle pytań, ale chciałbym się dowiedzieć nieco, bo na internecie nie ma jednoznacznych odpowiedzi ;)

Wielkię dzięki Matiz za wszystkie odp (+ of course) ;)

#158528  autor: MATIZ
 02 mar 2007, 19:54
blade_ninja pisze:A czy mp3 są głośniejsze od tych z v3?
Nie miałem okazji porównać obu naraz ale oddzielnie tak. Grają porównywalnie.
blade_ninja pisze:A i jeszcze jedno odnośnie wyświetlacza.. Jak się sprawuje? Dobrze odzwierciedla kolory, czy są żywe? Ogólnie jaka jakość? Ładnie wyświetla zdjęcia?
Kolory są żywe i dobrze odwzorowane, wszystko jest wyraźne i nie mam wyświetlaczowi nic do zarzucenia, oprócz tego że mógłby mieć większą rozdzielczość ;-)
blade_ninja pisze:I czy telefon odtwarza mp4? I jakiej wielkości maksymalnie mogą być filmy (mb?). I jaka jest maksymalna rozdzielczość odtwarzanego klipu?
Odtwarza mp4 ale trzeba dobrze skonwertować filmik żeby się nie przycinał, dla porównania taki sam filmik wrzuciłem na Z300 i K750(W800) i na Samsungu chodzi idealnie a na W800 się przycina :? A co do wielkości filmu to nie ma ograniczeń, jedynym ograniczeniem jest tylko wolna pamięć :wink:
blade_ninja pisze:I ilo metrowy bluetooth posiada? Nie ma problemów z wyszukiwaniem nowych urządzeń?
BT ma zasięg ok 10m. Urządzenia wyszukuje bez problemu.
blade_ninja pisze:I czy można słuchać muzyki (i dźwięku z filmów?) robiąc inne czynności, czyli funkcja ukrywania odtwarzacza i korzystania z innych funkcji telefonu przy włączonym mp3?
Tak, można zminimalizować odtwarzacz :)
blade_ninja pisze:Wielkię dzięki Matiz za wszystkie odp (+ of course) ;)
Od tego jestem :wink: ;-)