• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #153253  autor: Vojteck
 14 lut 2007, 16:24
Nie długo wybieram sie na wycieczkę klasową. Będe jechał ok. 10h, czyli 10h słuchania muzyki, grania przez BT siedzenia na EraGG itp. Z pewnościa baterią się wyładuje, a jak nie to po niedługim czasie.I tu nasuwa sie moje pytanie ile może kosztować najtańsza bateria do tego telefony. Może byc znacznie słabsza od orginału, bo przecież ma służyc jako bateria zapasowa. Wolałbym kupić w komisie, bo z pewnościa są ta takie sumy, że kupno na allegor z kosztem przesyłki wyjdzie mi drożej.
Proszę o odpowiedź... :|

Każdy czuje się ważny g(ł)oniąc szczeście

#153270  autor: b@sho
 14 lut 2007, 16:56
koszt baterii to gdzies 20-30zl

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#153274  autor: Vojteck
 14 lut 2007, 17:05
Ale 20-30zł na Allegro czy w komisie (na Allegro jest olbrzymia rozbierzność cen, wiec nie wiem.)

#153275  autor: b@sho
 14 lut 2007, 17:08
w komisie da rade juz w tej cenie cos znalesc. tylko pamietaj ze produkowane przez firmy o malo mowiacych nazwach, i o slabej jakosci wykonania...

#153279  autor: Vojteck
 14 lut 2007, 17:11
Mi ta bateria potrzebna jest na ewentualne rozładowanie oryginalnej, wiec ni wymagam porównywalnej z nia jakości.

#153422  autor: MATIZ
 14 lut 2007, 22:54
Ja bym nie ryzykował używaniem fona z taką nieoryginalną baterią, tym bardziej jakieś nie znanej albo mało znanej firmy. Jeżeli już to forever'a.

#153424  autor: Vojteck
 14 lut 2007, 23:02
MATIZ pisze:Ja bym nie ryzykował używaniem fona z taką nieoryginalną baterią, tym bardziej jakieś nie znanej albo mało znanej firmy.
Czyli co sugerujesz, że tane baterie, są nie tylko słabe jakościowo, ale równiez mogą zepsuć coś w tefofonie. To masz na myśli?

#153430  autor: b@sho
 14 lut 2007, 23:21
Vojteck jasne ze moga. tania bateria rowna sie ryzyko. wykorzystywane sa tanie zamieniki, zeby obnizyc koszta produkcji. na tej zasadzie to dziala. uzywasz ich na wlasna odpowiedzialnosc. a ten forever to bez urazy MATIZ ale takze do d*** firma i ich ogniwa nie sa takie rewelacyjne

#153457  autor: MATIZ
 15 lut 2007, 08:59
b@sho pisze:a ten forever to bez urazy MATIZ ale takze do d*** firma i ich ogniwa nie sa takie rewelacyjne
Może tak ale zazwyczaj jeśli ktoś proponuje zamienniki to forevera, więc myślałem że nie są takie złe :roll:

#153569  autor: Vojteck
 15 lut 2007, 15:49
Ale ja nie chce jej długo używać. Weznę ją na wycieczkę na 4 dni przy czym część czasu będe używał oryginalnej, a potem już nie będę jej używał. Chyba w tak krótkim czasie nic nie stanie mi sie z telefonem?

#153609  autor: b@sho
 15 lut 2007, 17:43
wiesz ciezko tu debatowac na ten temat. nie powinno ale zawsze jakies ryzko istnieje. jesli potrzebujesz ta baterie to sobie spraw.
ja kiedys mialem w swoim siemensie m35i ogniwo za niecale 20 zl i przez caly czas dzialalo dobrze. jednak jakoss wykonania byla straszna, bo np ogniwo nie bylo cale zabudowane, a tylko w polowie (jedna czesc byla z plastiku a spod byl podklejony czyms w rodzaju tasmy izolacyjnej).

#153623  autor: MATIZ
 15 lut 2007, 18:06
Ostatnio mój wujek kupił do starej i wysłużonej Motki E365 nową nieoryginalną baterię. Poprzednia miała już 3 lata i trzymała średnio ze 3 dni. Ta nowa jest chyba z "firmy" Solaris. Trzyma mu 2 dni przy minimalnym użytkowaniu. Ogólnie wszystkie zamienniki są gorsze niż oryginały :|

#153933  autor: jacguszi
 16 lut 2007, 16:15
MATIZ prawie robi wielka różnicę.Nie wszystkie zamienniki są gorsze.Wielokrotnie kupowałem zamienniki f-my Solaris i nigdy po uformowaniu nie były gorsze.
Nigdy nie kupie baterii w małym sklepiku czy komisie bo tam bateria czeka na klienta nawet 2 lata.Większość nadaje sie tylko do kosza po tak długim przechowywaniu.
:wink:

#153944  autor: MATIZ
 16 lut 2007, 16:36
jacguszi pisze:MATIZ prawie robi wielka różnicę.Nie wszystkie zamienniki są gorsze.Wielokrotnie kupowałem zamienniki f-my Solaris i nigdy po uformowaniu nie były gorsze.
Nigdy nie kupie baterii w małym sklepiku czy komisie bo tam bateria czeka na klienta nawet 2 lata.Większość nadaje sie tylko do kosza po tak długim przechowywaniu.
:wink:
No to widocznie mój wujek nie miał szczęścia.

#154010  autor: b@sho
 16 lut 2007, 19:18
jacguszi wiesz zamiennik to zamiennik. sa lepsze zamienniki i gorsze. z jedna partia ogniw danej firmy nie ma sie problemow a inna jest do d... reguly nie ma. nawet za 20zl mozna dostac ogniwo ktore bedzie dzialalo latami. a mozna kupic niby lepszej i bedzie nadawalo sie do wyrzucenia. nic na to sie nie poradzi