• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #151270  autor: Vojteck
 08 lut 2007, 10:46
Od jakiegoś czasu mam ten telefon i często puszczam muzyke z głośnika na full-a i na wymaxowanym equalizerze (współczuje baterii :D ) i zauważyłem taką zależnośc. Na pozór wydaje się, że gdy puszczamy muzykę na telefonie położonym wyświetlaczem do podłoża to gra on ciszej aniżeli ustawiony głośnikiem do dołu. Otoż nie jest na odwrót telefon jest głośniejszy, gdy położymy go normalnie. Zastanawiam się czy można to jakoś wyjaśnić, przecież wtedy głośnik jest dalej od ucha słuchacza. :?:

Każdy czuje się ważny g(ł)oniąc szczeście

#151274  autor: frgt/10
 08 lut 2007, 10:57
Bz urazy, ale ja możesz słuchać na "wymaksowanym" equalizerze? Przecież to jest zero przyjemności ze słuchania muzyki... Poza tym to chciałbym mieć takie problemy. Czemu tak jest? Bo taka jest konstrukcja głośnika.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#151276  autor: przemek910
 08 lut 2007, 10:59
Vojteck pisze:gdy puszczamy muzykę na telefonie położonym wyświetlaczem do podłoża to gra on ciszej aniżeli ustawiony głośnikiem do dołu
Dźwięk odbija się od stołu, podłoża i gra wtedy głośniej. Przynajmniej ja sobie tak to wyjaśniam :D ;)

#151292  autor: Vojteck
 08 lut 2007, 11:33
frgt/10 pisze:Bz urazy, ale ja możesz słuchać na "wymaksowanym" equalizerze? Przecież to jest zero przyjemności ze słuchania muzyki...

Wiesz, jak sie na przerwie w szkole to jest na tyle głośno, że zniekształceń nie słychać zbytnio. A przyjemność muzyki wystarcza mi na moich hpm-70 tyle, że ja lubie towarzystwo na przerwach, a nie zamykanie się w sobie i siedzenie samemu na przerwach.
frgt/10 pisze:Poza tym to chciałbym mieć takie problemy.

Wiesz nie każdy na tym forym wypowiada sie dopiero wtedy, gdy mu telefon źle działa i taka ciekawostka może sie komus przydać.
kin pisze:Dźwięk odbija się od stołu, podłoża i gra wtedy głośniej. Przynajmniej ja sobie tak to wyjaśniam
Też sie nad tym zastanawiałem tylko nie miałem potwierdzenia od jakiegos doświadczonego forumowicza :D

Każdy czuje się ważny g(ł)oniąc szczeście