• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #146363  autor: wojtek99
 27 sty 2007, 17:00
Witam!

Mam następujący problem. JEstem od niedawna posiadaczem k750i i mam problem dla mnie poważny. Mianowicie po około 10 odslonach osłonki obiektywu w tym telefonie coś się z nia stało iż samoczynnie się otwiera poprostu nie zatrzaskuje się na nic i lata we wszystkie strony co jest szczególnie denerwujące iż uruchamia aparat foto. Telefon ma jeszcze nawet nie sformatowaną baterię jest nowiutki , całe szczęscie ma gwarancje ale mam pytanie czy komuś się to przydarzyło i to przy dziesiątej odsłoniu zasłonki??? Drugie pytanie to gdzie się oddaje do serwisu czy w punkcie zakupu telefonu i jaki czas mają na zrobienie takiej usterki? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2007, 17:46 przez wojtek99, łącznie zmieniany 1 raz.

#146368  autor: Kaczy
 27 sty 2007, 17:29
wojtek99 pisze:Drugie pytanie to gdzie się oddaje do serwisu czy w punkcie zakupu telefonu i jaki czas mają na zrobienie takiej usterki?
Można oddać bezpośrednio do serwisu. Zawsze to szybciej.
Można oddać również do punktu w którym się zakupiło telefon. Teoretycznie można nawet oddać w każdym salonie sprzedającym telefony.

Czas oczekiwania to do 14 dni roboczych od daty dostarczenia do serwisu. Jak oddajesz w punkcie zakupu musisz doliczyć +2-4 dni zanim telefon dotrze a później wróci z serwisu.

...::: Made for loneliness :::...

#146369  autor: MATIZ
 27 sty 2007, 17:29
Pierwszy raz słyszę żeby tak się komuś robiło. W moim K750i osłona była ze 300razy otwierana i nic podobnego się nie przydarzyło. Musisz z tym iść do serwisu. Telefon możesz oddać w punkcie zakupu(jeżeli w salonie operatora to na 100%) lub bezpośrednio w serwisie. Na naprawę serwis ma czas 14 dni roboczych(poniedzialek-piątek) 8)

P.S. No i znowu nie zdążyłem pierwszy odpowiedzieć :( Kaczy ubiegłeś mnie jak już pisałem posta :lol:

#146571  autor: gomez1982
 27 sty 2007, 23:24
U mnie też nic a mam ten telefon już prawie 3 miesiące.Mi się tylko obluzowała klapka od baterii i potem nie wielkie wstrząsy powodowały że bateria nie leżała dobrze i telefon się wyłączał ale kartka między obudowę a baterię i po problemie.No i nic nie skrzypi.

#146811  autor: wojtek99
 28 sty 2007, 19:17
Jestem trochę zły bo to pierwszy dzień użytkowania k750i i taka akcja. Zauważyłem nawet kiedy to się stało ze dwa, trzy razy otworzyłem zamknąłem i nie czuję momemntu domykania, patrzę obluzowana, a najgorsze że mało mam czasu na wizyty w serwisie, ale na to trzeba wygospodarować troszkę czasu. Do tego obawiam się iż będą mogli próbować mi wmówić iż coś sam z tym zrobiłem. Tylko że to naprawdę musiałabyć wadliwe zamontowana osłonka od początku...

#146953  autor: gomez1982
 28 sty 2007, 23:17
Ta osłonka to częsty problem tak więc przyjmą Ci słyszałem o przypadkach gdzie ludziom wymieniali obudowy bo trzeszczały tak więc wszystko możliwe zależy na jakiego serwisanta trafisz.