Witam. Od dłuższego czasu śni mi się po nocach K800 i (ze względu na wyświetlacz, aparat foto, wygląd), ale chciałbym wiedzeć, czy posiada on funkcje, do jakich bardzo przywyczaiłem się w mojej 6230i:
- kalendarz. Czy K800i daje możliwośc wpisania w kalendarz notatki o urodzinach lub innych datach "rocznicowych" tak, aby określonego dnia telefon przypomniał, że dziś nie tylko są urodziny kogoś nam bliskiego, ale dodatkowo podał, że są to już 40 urodziny. Pytam o to dlatego, że K600i, jaki posiada moja żona nie ma takiej możliości, czyli że owszem, kalendarz przypomnie danego dnia o czymś tam, ale nie ma w nim opcji "urodziny", tak więc wraz z alarmem nie dowiemy się, że 05 grudnia br. mija 215 rocznica smierci Mozarta...
- tapety. W ustawieniach N6230i, kiedy wejdziemy w ustawienia wyświetlacza a później tapety, jest możliwośc wyboru "zest. slajdów", czyli wszystkie zdjęcia i grafiki, jakie wcześniej wrzuciliśmy do wybranego folderu, będą naprzemiennie wyświetlały się w naszym telefonie jako tapeta, dzięki czemu za każdym razem, kiedy patrzymy na wyświetlacz naszego telefonu, widzimy inną fotkę. Czy K800 również ma taką możliwość? Bo okazuje się, że opcja taka nie jest wcale standardem i niektóre bardziej zaawansowane telefony nie pozwala na naprzemienne wyświetlanie slajdów na ekraniku telefonu.
- dźwięki -.
1/ Czy istnieje możliwośc zastąpienia standardowo oferowanych przez producenta dzwonków tymi, które sami sobie wgramy do telefonu albo na kartę pamięci? Chodzi mi o to, czy mogę wykorzystać własne pliki muzyczne (ac3, AAC, itp) jako dzwonki lub sygnał sam?
2/ czy można przypisać konkretny dźwięk do danej osoby, lub przynajmniej grupy osób?
- portfel - Czy w K800i jest tzw. portfel chroniony hasłem? Chodzi mi o to, że w Organizerze mojej 6230i jest folder "portfel", w którym przechowuję różne tam pierdołki jak piny, hasła, nr. kont, pesele, NIP-y i regony, które wolałbym, aby nie dostały się w przypadku utraty telefonu (tfu!, tfu!, tfu! na psa urok!) w niepowołane ręce. No więc w moim obecnym telefonie żeby wejśc do portfela, trzeba wstukać określone hasło, bez którego telefon nie wpuści do zawartości tego folderu. Mój wymarzony aparat ma takie udogodnienie?
Uff, to chyba już wszystkie nękające mnie wątpliwości co do sensowności wymiany mojej nokii na K800 i (N73 lub 6288 też wchodzą w rachubę). Jeżeli ktoś z Was zna odpowiedź na moje pytania, będę Bardzo wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam.
Odi profanum vulqus et arceo