• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #109597  autor: provocatorka
 28 wrz 2006, 02:28
Mam taką dziwną sprawę. Jak się popatrzy na ikonkę zasięgu po lewej w górnym rogu to są te słupki. Max czyli 5. I tak właśnie myślałam, że to jest max i koniec. Dzisiaj jechałam autobusem i na wzniesieniu akurat coś klikałam i przez chwilkę te słupki dodatkowo całe się podświetliły. Były one tak jakby na jasnoniebieskim tle - czy to coś może oznacza ? Czy ktoś spotkał się może z czymś takim ? Mam nadzieję, że nie ześwirowałam i to nie było przywidzenie :mrgreen:

#109598  autor: Rogal
 28 wrz 2006, 02:38
to zjawisko się nazywało :mrgreen: , że jesteś w zasięgu GPRS :mrgreen:

#109630  autor: rafcyk
 28 wrz 2006, 11:40
Oznaczało to: "Niech moc będzie z Tobą" i Twoim telefonem oczywiście :wink:

#109635  autor: BKX
 28 wrz 2006, 11:53
A prawda jest taka, że ja też się zastanawiałem, dlaczego tak się czasem dzieje :D

re

#109641  autor: provocatorka
 28 wrz 2006, 12:33
Może byłam na obszarze testowania sieci 4G :twisted: i dlatego tak telefon zareagował :roll: A było to dokładnie na górze w Podzamczu - jak ktoś wie gdzie jest Zawiercie, Ogrodzieniec to zna to miejsce :mrgreen:
 #109649  autor: yagi
 28 wrz 2006, 13:48
provocatorka pisze:Może byłam na obszarze testowania sieci 4G :twisted: i dlatego tak telefon zareagował :roll: A było to dokładnie na górze w Podzamczu - jak ktoś wie gdzie jest Zawiercie, Ogrodzieniec to zna to miejsce :mrgreen:
Raz bylem na bibce na Krepie w Ogrodziencu ;) Po prostu byl blisko nadajnika... Ja ta funkcje wykorzystuje do automatycznego ustawiania zegara w telefonie - w Ortange z tego co wiem to ona nie dziala :(

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#109672  autor: przemek910
 28 wrz 2006, 16:05
menu :arrow: ustawienia :arrow: łącznośc :arrow: komunk. danych :arrow: usługa preferow. :arrow: GPRS i GSM, po wybraniu tego, nad zasięgiem masz niebieskie pole - które informuje Cię o zasięgu GPRS.