• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #235541  autor: Ryuken
 25 lis 2007, 21:46
witam.
moja narzeczona ostatnio wybrała sobie motkę K1. telefonik bardzo cacy. jednej rzeczy nie mogliśmy rozgryźć. otóż po ustawieniu dzwonka osobistego automatycznie wskakuje on również na dźwięk sms'a. jest to nieco irytujące, zważywszy na to, że dzwonki trwają ok 19sek. irytujący może być taki dzwonek sms. dodatkowo ciężko odróżnić czy ktoś dzwoni czy napisał jedynie sms'a. próbowaliśmy wielu kombinacji (dodawanie dzwonka do grupy, do poszczególnej osoby, wyłączanie dźwięku sms). czy możliwe jest "oddzielenie" dzwonka połączenia od dzwonka sms?
dziękuję z góry za pomoc :)

#235568  autor: orB
 25 lis 2007, 23:23
Ryuken pisze:po ustawieniu dzwonka osobistego automatycznie wskakuje on również na dźwięk sms'a
Niestety, przypadłość każdej Motoroli - było niejednokrotnie poruszane na forum.

pozdrawiam

#235569  autor: Ryuken
 25 lis 2007, 23:27
ehhh... no trudno :)

T/C poproszę

#235746  autor: fortel
 27 lis 2007, 13:26
Jesli choc troche K1 przypomina moja mV3i to zaiste dziwny to problem bo u mnie gdy wcisne USTAWIENIA>DZWONKI.SZCZEGOLYdzwonka>to moge ustawic dzonek:LINIA1>LINIA2>WIADOMOSCI>POCZTA GL. ...itd I tak dla CICHY mam inny dzwonek NA ROZMOWE I NA WIADOMOSC {z wgranych lub fabrycznych} i tak samo dla Glosny.Niestety-jest tak ustawione dla wszystkich rozmow i sms-ow.I jeszcze jedna uwaga:NIE PRZENOSILEM NUMEROW NA TELEFON-obsluguje je z karty sim.Pozdrowionka. :D

#235747  autor: orB
 27 lis 2007, 13:28
Nie, nie - kolega raczej miał na myśli przyporządkowywanie dzwonka numerowi.

#235817  autor: fortel
 27 lis 2007, 18:53
Patrzac na to: dodatkowo ciężko odróżnić czy ktoś dzwoni czy napisał jedynie sms'a. to jest to wyjscie z tej sytuacji.I patrzac na to :czy możliwe jest "oddzielenie" dzwonka połączenia od dzwonka sms? to to co napisalem rozwiazuje problem.Jakos innego sposobu nie widze? :P

#235838  autor: orB
 27 lis 2007, 20:24
fortel pisze:Patrzac na to: dodatkowo ciężko odróżnić czy ktoś dzwoni czy napisał jedynie sms'a. to jest to wyjscie z tej sytuacji.I patrzac na to :czy możliwe jest "oddzielenie" dzwonka połączenia od dzwonka sms? to to co napisalem rozwiazuje problem.Jakos innego sposobu nie widze? :P
Skopiuj kontakt na telefon, przypisz do niego jakąś empetrójkę na dzwonek. Będzie dzwoniła dla smsów i dla rozmów i za chiny ludowe tego nie zrobisz :P

#235899  autor: fortel
 28 lis 2007, 00:12
A kto Ci kaze skopiowac kontakt na telefon?nie dosc ze numery beda zdublowane/beda widoczne te z karty i telefonu !/to jeszcze tak jak piszesz ten sam dzwiek.Ja w pierwszym poscie,na koncu napisalem ze nie przenosilem nr.-ow na telefon i dzieki temu wiem kiedy przychodzi rozmowa a kiedy sms .Czytaj ze zrozumieniem. :roll:

#235929  autor: orB
 28 lis 2007, 09:59
fortel pisze:A kto Ci kaze skopiowac kontakt na telefon?nie dosc ze numery beda zdublowane/beda widoczne te z karty i telefonu !/to jeszcze tak jak piszesz ten sam dzwiek.Ja w pierwszym poscie,na koncu napisalem ze nie przenosilem nr.-ow na telefon i dzieki temu wiem kiedy przychodzi rozmowa a kiedy sms .Czytaj ze zrozumieniem. :roll:
Ja wiem o co Ci chodzi, ale czy Ty wiesz o co mi chodzi? ;) Tobie chodzi o profile dzwonków, mi o przypisywanie dzwonków do danej osoby.

#235953  autor: Ryuken
 28 lis 2007, 13:19
zamknij ktoś temat bo koledzy zaraz mi się tu pozabijają :wink: :P

dziękuję wam obu za pomoc. jednak chyba przestanę walczyć z tą motorolką :P

#235972  autor: slawek.u
 28 lis 2007, 14:44
Witam, wtrące się, "fortel" trochę namieszałeś, chodziło o :
dodawanie dzwonka do grupy lub do poszczególnej osoby.

Przypisując dany dżwięk jakiejś grupie lub osobie, to ten sam dżwięk jest jednocześnie sygnałem dzwonka osoby dzwoniącej i dżwiękiem sms-a i nie ma innej możliwości.Koniec.