• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #208984  autor: wlodarek1
 02 sie 2007, 23:07
Witam to mój pierwszy post na tym forum.
Kilka dni temu kuopiłem od kolegi uzywana motorole C 168 i gdy chce posłuchac w niej radia to pokazuje sie komunikat " włóż słuchawke". Chciałbym jednak słuchac radia normalnie przykładajac komórke do ucha tak jak podczas zwykłej rozmowy. Jak słuchac radia bez słuchawek ? Sprawa druga ; poprzsednio komórka była w EraGsm , zdjałem simlocka , włozyłem starter ORANGE GO i teraz nie moge odbierac ani wysyłac mms-ów. Dzwoniłem nawet na infolinie *100 i tam obiecali mi przysłac sms z konfiguracja ale jakos do tej pory nie dotarł :x ZAjrzałem do ustawien profilów mms i tam jest ERA TAK-TAK . Nie wiem jak usunąć to ustawienie a wprowadzic prawidłowe dla ORANGE :smt009 Prosze o jakies porady .

#208990  autor: Filip
 02 sie 2007, 23:16
Radia bez słuchawek nie posłuchasz bo służą jako antena,jak Ci nie przysłali to weź jeszcze raz Sobie pobierz te ustawienia na własną rękę,bedziesz mieć pewność że wysłałeś zaakceptuj je i wybierz tam w profilach i wtedy mmsy powinny elegancko chodzić :wink: tego z ery wcale usuwać nie musisz,ważne żebyś na tej liście miał do wyboru swoje z Orangutana :-D

#208992  autor: sabled
 02 sie 2007, 23:20
Warto jakbyś ustawił profil Orange'a jako domyślny dla MMSów. Znajdziesz to w ustawieniach wiadomości.

#209025  autor: wlodarek1
 03 sie 2007, 06:22
Dziekuje za porady :D
A w jaki sposób mam sam na własna reke wysłac/otrzymac sms-a z konfiguracja dla orange :?:

#209199  autor: ewa1982
 03 sie 2007, 17:59
wejdź na http://ustaw.orange.pl/ jeśli na liście nie ma Twojego tel to wybierz inny model motki

to że ci nie przychodzi konfiguracja może być wina tego, że masz za dużo profili, czyli jak pisałes masz juz tam ere itp, nie wiem niestety jaki w tym tel jest limit, a jeśli nie w tym problem to ja dziwię się że do tej pory nie skonfigurowałeś sobie tego ręcznie