• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #204820  autor: Fokus
 22 lip 2007, 12:17
Witam,

Od jakiegoś czasu mam mały problem z naładowaniem telefonu. Gdy podłączam telefon do ładowarki wyskakuje komunikat że nie można naładować baterii. Z czym to jest związane?
Ostatnio zmieniony 22 lip 2007, 13:09 przez Fokus, łącznie zmieniany 1 raz.

#204824  autor: stanax
 22 lip 2007, 12:27
Fokus pisze:Od jakiegoś czasu mam mały problem z naładowaniem telefonu
... ?
Fokus pisze:wyskakuje komunikat że nie można naładować baterii
... i pomimo tego komunikatu ładuje? Musisz to napisać, bo tak to tylko można gdybać...

Nazr.

#204839  autor: Fokus
 22 lip 2007, 13:07
Nie wiem czy znasz sie na tych telefonach ale w nich jest tak ze jak bateria jest slaba to wyskakuje komuniakt ze jest slaba, gdy tak pisalo zaczelem ja ladowac, i nagle komunikat z tym ze bateria jest slaba zmienil sie w komunikat ze nie mozna naladowac.. i teraz calkowicie telefon mi nie chodzi..

#204842  autor: kondziu
 22 lip 2007, 13:16
Mialem czasem to samo w e398. Taki urok tych telefonow. Poprostu proboj az bedzie ladowal, wyciag baterie przeczysc styki itp. Mi to pomagalo :) A ostatnio w ogole tego juz nie mam.

#204849  autor: stanax
 22 lip 2007, 13:41
Fokus pisze:Nie wiem czy znasz sie na tych telefonach ale w nich jest tak ze jak bateria jest slaba to wyskakuje komuniakt ze jest slaba
...inne telefony dodatkowo sygnalizują to dźwiękiem...
Fokus pisze:gdy tak pisalo zaczelem ja ladowac
... :D - znam sie czy nie, tez bym tak zrobił :D
Fokus pisze:i nagle komunikat z tym ze bateria jest slaba zmienil sie w komunikat ze nie mozna naladowac
... :shock: :( - to ważna informacja...
Fokus pisze:i teraz calkowicie telefon mi nie chodzi
:( - a to Twoja odpowiedz na moje pytanie. Dziękuję

Nic już nie ma do napisania, bo kondziu dał najprawdopodobniejsze wytłumaczenie:
kondziu pisze:wyciąg baterie przeczyść styki
. Jeśli nie pomoże to jest możliwe ze wyłamały sie styki z płytki drukowanej w telefonie(czy aby ci nie spadł ostatnio?) lub akumulator "umarł"(prawidłowy proces formexsowania?)

Pozdrawiam

#204912  autor: fortel
 22 lip 2007, 16:45
Rownie dobrze moze byc, ze masz niefirmowa.Sprawdz na innej baterii czy dziala? :roll:

#205025  autor: b@sho
 22 lip 2007, 22:19
fortel pisze:Rownie dobrze moze byc, ze masz niefirmowa.Sprawdz na innej baterii czy dziala?
co ty piszesz :|
problem jest ciagle ten sam, w tych telach tak sie dzieje, ze bateria nie chce sie ladowac itd. takie komuniaty to tez czesty obrazek. przeczyszczenie stykow telu tak jak pisal kondziu. pomaga. zabawa w ruszanie wtyczki tez wchodzi w gre. taki urok tej motki, wszystko fajnie pieknie a spaprali gnizado ladowania :| gdyby nie to tel bylby rewelacja, a tak jest fajny ale psuje duzo krwi czasami...

ps. opcja szukaj nie boli, temat poruszany wiele razy

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#205105  autor: maniek89
 23 lip 2007, 09:07
A bateria jest oryginalna?