• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #173818  autor: elephant_ml
 13 kwie 2007, 22:42
Witam
Mam problem, który zjada mi pieniądze z konta na telefonie. Po wgraniu nowego softu (z poradnika) telefon sam wykonuje połączenia. Około 6 sekundowe i kasuje za nie po około 1.34 zł. Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić od wczoraj wieczorem zniknęło około 20 zł. Może pomogłoby jakieś zablokowanie połączeń z www. Bo tak to wygląda jakby się łączył przez obce sieci- nie ma ustawionego żadnego polskiego punktu dostępu.
I od razu drugie pytanie. Jak usunąć sesje web? Po wgraniu softu jest 6 "egzotycznych" sesji i niema już miejsca na przesłanie sobie ustawień z plusa- wyskakuje, że limit sesji wykorzystany. Można ustawić nową ale nie wiem za bardzo jakie parametry tam wpisać.

Proszę o szybką odpowiedź bo nie wiem co z tym zrobić, a eksperymentować nie mogę, bo gdy telefon włączony to byle kiedy się łączy samoczynnie.

-------------------------

udało mi się sprawdzić, że w telefonie aktywna była usługa Roaming i że łączył się z jakąś włoską siecią-w historii połączeń był włoski adres http. Ztad pewnie takie kwoty. Nadal jednak nie wiem dlaczego sam się łączył. Zmieniłem (wykasowałem stare i skonfigurowałem nową) sesje web i narazie spokój.

Pozdrawiam
Marcin
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2007, 22:31 przez elephant_ml, łącznie zmieniany 1 raz.