• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #146614  autor: Czarny600
 28 sty 2007, 01:08
Witam , dzisiaj bawiłem sie z wgraniem aplikacji javy udało mi sie i wszystko dziala ok wgrywam sobie gierki ale zauwazylem ze przestala mi dzialac kamera video w telefonie jak wchodze w ta funkcje to poprostu wychodzi. Co moge z tym zrobic ? Probowalem tez wgrywac skorki ale nie udalo mi sie i moze cos zamieszalem. Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, 03:06 przez Czarny600, łącznie zmieniany 1 raz.

#146624  autor: orB
 28 sty 2007, 03:09
Napisz w jaki sposób odblokowałeś tą javę - bo jest kilka.

Tutaj masz opis wgrywania skinów:
1. Zakładamy że sterowniki są zainstalowane.
2. Odpalamy P2kCommandera.
3. Gdy telefon nie chce się przełączyć do trybu p2k odpalamy najpierw jakiś inny program(MCK, RSD)
4. Gdy nie chce zczytać wszystkich plików w opcjach programu przesuwamy suwak na unlimited(maxymalnie w prawo)
5. Przechodzimy do katalogu skins i teraz ważne:
Tworzymy folder w katalogu skins ale musi sie on nazywać tak samo jak wszystkie pliki skina, więc albo nazywamy pliki tak jak folder, albo folder tak jak pliki.
Np. gdy pliki nazywają się Techno.ski Techno.dat Techno2.dat Techno8.dat itd. to folder musi nazywać się Techno. Wielkość liter też ma znaczenie.
6. Wrzucamy pliki skina do nowo utworzonego folderu.
7. Restart fona. Skiny zmieniamy w Personalizacji.

#146658  autor: Czarny600
 28 sty 2007, 10:24
Jave odblokowalem w ten sposob :

1. Ściągasz LeaderGL Flex Editor i MCK lub RSD STĄD .
2. Uruchamiasz MCK lub RSD żeby przełączyc telefon w normal-mode(samo się przełączy).
3. Uruchamiasz Flex Editora i klikasz:
- Struments > Seem Explorer
- W okienku Load wpisujesz w pole Seem 0032, a w pole Record 0001.
- W okienku Save tak samo.
- Klikasz na From File i wybierasz plik z linku na dole.
- Klikasz na to Phone
- Restart

a seem 0032 wgralem z twojego serwera

[ Dodano: 2007-01-28, 10:36 ]
a moglbys mi podac swojego maila to wyslal bym ci innego seema ktorego ktos mi przyslal zebym sprobowal i video kamera miala dzialac a w wyniku wgrania tego seema nie chce uruchomic mi sie telefon wyskakuje wpisz pin wpisuje swoj i wyskakuje ze pin jest nieprawidlowy a jak karte sim wrzucam do innego telefonu to dziala. Prosze o pomoc !

[ Dodano: 2007-01-28, 11:02 ]
dobra sprawe z pinem udalo mi sie rozwiazac : poprostu wrzucilem sim do innego telefonu wpisalem swoj pin wlaczyl sie w opcjach wylaczylem uruchamianie pinu , sim wrzucilem do motki i odpalila sie jupi :) TYLKO TERAZ POTRZEBOJE SPRAWNEGO SEEMA OD KOGOS Z DZIALAJACA KAMERA . Moj mail : [email protected]

[ Dodano: 2007-01-28, 12:29 ]
UDALO MI SIE DOJSC DO WSZYSTKIEGO I WSZYSTKO JUZ CHULA WYSTARCZYŁO ZROBIĆ TAK :

Na poczatku napisze co nam bedzie potrzebne:
RSD Lite - do wgrania flexow (nazwalem je step1 i step2)
P2kCommander - do usuniecia dzwiekow itp. oraz do podmiany skorki. (step3 i step4)
Poszczegolne step'y znajduja sie w zalaczniku.

A wiec teraz po kolei:
Za pomoca RSD Lite flexujemy najpierw telefon plikiem brandingfree_step1.hs.
Zmienia to w telefonie nastepujace rzeczy:
1. Bootsplash zmienia się z Vody na Motorole,
2. Lewy i prawy przycisk programowy (Wiadomosci i Voda Live) zostaja odblokowane, mozna im przypasowac dowolna funkcję,
3. Wszystkie linki serwisowe (m.in. mobile TV) zostają usuniete z menu,
4. Dł. nagr. wideo zostaje przedłużona do 100min na karcie TF, 10min na pamieci fona
5. Zmiana układu menu (tryb samolotu zamiast DAPa w menu)
6. Poprawiona maxymalnie jakosc zdjec i filmikow dla trybu "najlepsza".

......... I JUZ DZIALALO a dalsza instrukcja do zmiany inny bajerkow zachowam dla siebie :> papa

#146702  autor: orB
 28 sty 2007, 12:52
Czarny600 pisze:a seem 0032 wgralem z twojego serwera
Tylko że tego samego seema, sądząc po ściągnięciach, wgrało już pareset osób i nikt nie miał tego problemu. Ja bym raczej winy w seemie nie pokładał :-)

#146925  autor: Czarny600
 28 sty 2007, 22:53
orB pisze:
Czarny600 pisze:a seem 0032 wgralem z twojego serwera
Tylko że tego samego seema, sądząc po ściągnięciach, wgrało już pareset osób i nikt nie miał tego problemu. Ja bym raczej winy w seemie nie pokładał :-)

nie szukam winy :) tylko przyczyny a wszystko zrobilem zgodnie z instrukcja wiec moze to moj telefon jakis nie teges kto wie , zreszta wszystko dziala juz poprawnie no oprocz wgrywania gierek. Pozdrawiam

#146959  autor: orB
 28 sty 2007, 23:22
http://rapidshare.com/files/13854731/0032_0001.rar.html

Tutaj masz mojego seema z czasów jak miałem jeszcze E770v.

W pola seem wpisujesz 0032
W pola record wpisujesz 0001

Wgraj np LeaderGL Flex Editorem.

Jak Ci nie zadziała to Ty chyba nie masz E770v ;)

#147331  autor: Czarny600
 29 sty 2007, 21:24
i dziekuje ci bardzo kolego twoj seem zadzialal wszystko robilem tak jak wczesniej i wychodzi na to ze te poprzednie seemy co mialem byly jakies skopane :) Pozdrawiam