• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #99327  autor: lukaszko2006
 27 sie 2006, 20:35
Hej. Chciałbym kupić motorolke v3x w Orange Brytyjskim a potem włożyć do niej karte sim z polskiego orange i mam pytanie czy nie będzie problemów z sim-lockiem mms-ami i netem (nie zależy mi za bardzo na umts ale jak może być to powiedzcie). I czy możliwe jest żeby wgrać do niej potem jakoś polskie oprogramowanie, bo niestety w polsce nie kupie (nie opłaca sie tam wyjdzie mi taniej). Czekam na jakies odpowiedzi. Z góry dzięki. :D
Ostatnio zmieniony 27 sie 2006, 20:52 przez lukaszko2006, łącznie zmieniany 1 raz.

#99330  autor: kosaz
 27 sie 2006, 20:41
hej moja znajoma przywiozla z angli z orange tamtejszego sek750i i niue chcial zaczytac polskiej orange - tzn ja mam popa - jeszcze karta sim sprzed rembrandungu idea-->orange - moze to jest przyczyna - nie mialem gdzie sprawdzic z orange karta PL

#99333  autor: adamos
 27 sie 2006, 20:50
Simlock jest blokadą nakładaną na kraj i sieć więc nawet jak kupiłbyś w angielskim orange to w polskim za chiny nie zadziała, będziesz musiał najpier usunąc simlocka
kart z przed i po rebrandingu mają taki sam kod 260 03 :) i nawet jak kupisz nowy starter orange to nie zadziała na telefonie z angielskim simlockiem.