Witam,
kupiłem żonie Motorolę K1 gold.
Mam problem z kontaktami.
Gdy chcę wejsc do kontaktów wyskakuje napis "pobieranie" i nic się nie dzieje(klapsydra się kręci - można wrocić do menu, ale nie da się wejść w żaden sposób do książki telefonicznej).
Jest to dosyć uciążliwe, praktycznie uniemożliwia korzystanie z telefonu.
Jak sobie z tym poradzić?
Bedziesz musial wrocic tam gdzie ja kupiles i wymienic.Podejrzewam,ze nawet nie widzi numerow zapisanych przez operatora na karcie sim{alarmowe itp.}.To wada w oprogramowaniu! ...do 7 dni mozna wymienic na nowy a potem na gwarancje...
Przeczytałem gdzieś, że podobne problemy z książką telefoniczną w k1 były spowodowane kartą sim. I zalecano w tym przypadku zwrócenie się do operatora aby wymienił ją.
Zeby się upewnić czy to SIM czy telefon, wsadz inna karte do tego aparatu i sprawdz czy jest ten sam problem. Jak na drugiej karcie bedzie to samo, szoruj od razu do sprzedawcy. W innym wypadku wymiana SIM u operatora
O tym problemie z sim to czytałem na forum motoroli i to podobno jest błąd telefonu (ale wymiana karty ma pomóc). Na noki 6021 wszystko działa, sprawdzałem już wcześniej. W każdym bądź razie byłem dziś w salonie Plusa gdzie został kupiony telefon (grudzień 2007), no i zrobił się problem - bo mam tylko podbitą gwarancję ( z pieczątką salonu i datą zakupu), ale nie mam już do tego paragonu. No i niestety Pani nie chciała mi przyjąć telefonu. Żenada.