• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #274989  autor: user_delete10
 04 lip 2008, 18:38
Znienacka wszystko znikło w ekranie i pojawił się komunikat "Sprawdź SIM". Zrobiłem restart,pomogło,ale po chwili zobaczyłem komunikat "Brak usługi" i znów za chwileczkę wszystko było OK.Przedmuchałem gniazdo SIM i nic już się nie działo.Dziś znów jednak poprosiła mnie V3 abym "sprawdził SIM".Proszę o podpowiedzenie co to jest.Coś w sieci nie tak,może zabrudzenie w gniazdku SIM albo sama karta SIM?

#274991  autor: elrond
 04 lip 2008, 18:44
Najpier sprawdź telefon inną kartę sim. Jeśli będzie działać normalnie, to w łatwy sposób uzyskasz odpowiedź na pytanie - wina Play'owej SIM. Jeśli będzie to samo - problem z telefonem.

#275037  autor: kowcio
 04 lip 2008, 22:13
Zobacz jeszcze, czy Karta SIM jak jest w telefonie nie ma luzów, musi dobrze się trzymać. Jeśli ma luzy, wsadź coś małego razem z kartą SIM (ja takie coś robiłem mając taki sam problem w pewnej, starej Nokii) i powinno być ok :)

#275131  autor: user_delete10
 05 lip 2008, 18:06
Zawsze jakoś można docisnąć hehe jeszcze bardziej nawet jak trzyma.Wiem, że pewnie i mocno wchodzi w złącze. Problem jest naprawdę dziwaczny.Pierwszy raz zdarzyło się to w poniedziałek,byłem w sąsiedniej miejscowości i nie wiem w którym momencie przestała SIM działać,bo spostrzegłem to dopiero po powrocie do domu.W domu w poniedziałek po kilku godzinach znów się to stało,ale co ciekawe potem już aż do wczoraj nie.Byłem w domu te 4 dni i było w porządku.Kolejny, drugi raz stało się to wczoraj, co mnie zaciekawiło,znów byłem wtedy poza domem i dokładnie kiedy SIM się wyłączył nie wiem.Wtedy sobie pomyślałem,że dzieje się to kiedy opuszczam swoją miejscowość i zmieniam położenie i telefon zaczyna korzystać z innego nadajnika.Dziwnie to brzmi trochę.Dwa razy to dziwne zachowanie miało miejsce kiedy ruszałem się ze swojego domu do centru miasta i tylko raz w domu w tym samym dniu kiedy z miasta wróciłem.Bardzo to dziwne i skomplikowane ale tak dokładnie to zaobserwowałem.
Miałem też w tej samej kieszeni Z8ke i naszły mnie myśli czy ona nie zakłóca mi V3ki, bo były one ułożone w kieszeni do siebie tyłem obudowy.Jeden tel leżał na drugim.