• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #240649  autor: sajki
 19 gru 2007, 22:36
Hej,

Mam problem z K1, mianowicie podczas rozmawiania sluchac male zaklocenia, czesto urywa wyrazy, niewyraznie slychac rozmowce. Jakos da sie rozmawiac ale jest to wkurzajace i przeszkadza. Myslalem ze to moj egzemplarz jest uszkodzony ale ojciec kupil nowa i jest to samo (na pewnio nie jest to wina operatora bo mamy roznych)..wie ktos co na to poradzic?
Ostatnio zmieniony 19 gru 2007, 22:43 przez sajki, łącznie zmieniany 1 raz.

#240693  autor: ignis
 20 gru 2007, 12:02
To dziwne-ja z kolei słyszę rozmówców bardzo wyraźnie i głośno oraz nie zauważyłam żadnych zakłóceń. Jednym słowem nie mam żadnych zastrzeżeń co do jakości rozmów.
Nadmienię, że w moim drugim telefonie N6300 z jakością rozmów jest dużo gorzej, słychać trzaski, trzeszczy itd.

#241047  autor: fortel
 21 gru 2007, 21:45
Zajrzyj do USTAWIENIA SIECI>ZAKRES:AUTOMATYCZNY TYP:AUTOMATYCZNY POZYCJA:tu w zaleznosci gdzie mieszkasz-widze ze Wa-wa-wiec zrob MALA.Jesli to nie pomoze to tylko serwis-antena>trzymanie zasiegu.Mozna sie pokusic jeszcze o 2 rzeczy:master reset{przywrocenie ustawien fabrycznych} lub zmiana oprogramowania.Napisz jak poszlo! :roll:

#241058  autor: sajki
 21 gru 2007, 22:03
Dzieki za pomoc, na razie jest ok ale nie wiem czy to kwestia zmiany tych ustwaien czy po prostu sie "samo naprawilo" :]. A i jestem z Elblaga nie Warszawy, jak zatem radzisz ustawic?

#241069  autor: fortel
 21 gru 2007, 22:29
O sorrry,spojrzlem na IGNIS,pardon jeszcze raz!Prosta-zrob na MALA i sprawdz jak bedzie sie zachowywal wskaznik zasiegu>jesli bedzie czesto znikal a dodatkowo rwal polaczenia to zrob SREDNIA...ewentualnie DUZA,ale to gdzies na wsiach gdzie nie ma zasiegu{lub BEZ PRZERWY-gdy podrozujesz przez kraj a pilnie potrzebujesz cos wyslac lub na cos czekasz waznego i zasieg jest Ci niezbedny}A tak swoja droga to sprawdz gdzie jest najblizszy maszt twojego operatora!...i najwazniejsze credo-nic sie samo nie naprawi dopoki nie zaingeruje w to czlowiek :lol:

#241092  autor: sajki
 21 gru 2007, 23:08
Ok, wielkie dzieki za pomoc.