• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #213385  autor: Farshu
 18 sie 2007, 08:49
Witam!

Od około pół roku jestem posiadaczem Motoroli V3. Nie miałem z nią żadnych problemów, bateria wytrzymywała przy normalnym użyciu 5-6 dni więc lux :) Telefon jest szanowany - od razu dokupiłem do niego pokrowiec plastikowy i sobie w nim siedzi. Jednak od tygodnia mam z nią problem:

1) Czasami sama się wyłącza

2) Gdy ktoś dzwoni dość często przerywa rozmowę a gdy patrzę na wyświetlacz jest on całkowicie biały i w tym momencie nie ma zasięgu

3) Gdy się sama wyłączy to trzeba kilkakrotnie próbować ją włączyć wpisując pin itd. bo wariuje mruga na biało wyświetlaczem, pokazuje, że nie ma zasięgu, a czasem, że ma rozładowaną baterię. Po kilku próbach uruchomienia problem ustaje, ale nie na długo.

4) Ten problem mam już od dłuższego czasu, ale olałem go - co jakiś czas gdy patrzę na wyświetlacz np. pisząc smsa to on pływa tak jakby miał obniżone odświeżanie - coś a la pływanie ekranu monitora CRT w kamerze ;)

czy już miał ktoś z Was takie problemy? Z jakim skutkiem sobie poradziliście? Jak sądzicie, serwis Motoroli będzie się starał łatać ten telefon do skutku czy wymieni na nowy? Jakie są w ogóle opinie na temat serwisu Motoroli?

Z góry dzięki za zainteresowanie tematem i odpowiedzi :)

... Only God Can Judge Me ...
"Study high. Take the test high. Get high scores" ;-)

#213390  autor: DD7
 18 sie 2007, 09:16
Ewidentnie wygląda to na padnięty soft. Jeśli masz na gwarancji, a nie bawiłeś się w różne tricki, np. w seemach to powinni Ci go naprawić w serwisie.

#213393  autor: Farshu
 18 sie 2007, 09:29
blade_ninja pisze:Ewidentnie wygląda to na padnięty soft. Jeśli masz na gwarancji, a nie bawiłeś się w różne tricki, np. w seemach to powinni Ci go naprawić w serwisie.
No właśnie NIE bawiłem się bo czytając artykuły o V3 dowiedziałem się, że można łatwo coś spieprzyć i później jest problem z telefonem np. jak sięwykasuję standardowe dzwonki czy będzie się bardziej ingerować w soft. Jedyne rzeczy jakie zrobiłem temu telefonowi to wrzucenie przez bluetooth kilku tapet z internetu oraz 4 kawałków mp3 na dzwonek - tyle :)

Mam jeszcze takie pytanie. Mam bluetooth w PC i współpracuje on z moją motką bez zarzutu :) Chciałbym zrobić kopię zapasową moich numerów/kontaktów - czy jest taka możliwość? jaki jest potrzebny do tego program? Chciałbym wykonać tą kopię przed całkowitym padnięciem telefonu i przed reklamacją :)

Btw. Na opakowaniu Moty mam napisane: Motorola V3ROHS - czy to inny model niż standardowy V3? Jeśli tak to czym się różni bo w internecie nic na ten temat konretnego nie znalazłem :/

#213400  autor: DD7
 18 sie 2007, 09:59
Farshu pisze:Mam jeszcze takie pytanie. Mam bluetooth w PC i współpracuje on z moją motką bez zarzutu :) Chciałbym zrobić kopię zapasową moich numerów/kontaktów - czy jest taka możliwość? jaki jest potrzebny do tego program? Chciałbym wykonać tą kopię przed całkowitym padnięciem telefonu i przed reklamacją :)
Tak, programem Mobile Phone Tools można skopiować kontakty na komputer.
Farshu pisze:Btw. Na opakowaniu Moty mam napisane: Motorola V3ROHS - czy to inny model niż standardowy V3? Jeśli tak to czym się różni bo w internecie nic na ten temat konretnego nie znalazłem :/
Też mam V3ROHS czyli w skrócie V3r. Od zwykłej V3 różni się tym, że posiada nagrywanie wideo (niestety kosztem Moto Mixer'a) oraz pozwala na szybszą pracę dzięki nowszym podzespołom.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2007, 10:34 przez DD7, łącznie zmieniany 1 raz.

#213409  autor: Farshu
 18 sie 2007, 10:30
Czyli teoretycznie V3r powinna być dużo mniej awaryjna w porównaniu do zwykłej V3 a tu lipa :P Poza tym - czy Tobie również zamula telefon jeśli piszesz dłuższego smsa? - wolniej wskakują litery.

#213412  autor: DD7
 18 sie 2007, 10:39
Farshu,
Farshu pisze:Poza tym - czy Tobie również zamula telefon jeśli piszesz dłuższego smsa? - wolniej wskakują litery.
U mnie nic takiego nie mam.

#213423  autor: gomez1982
 18 sie 2007, 11:18
Moim zdaniem jeśli masz gwarancje to oddaj telefon na serwis.W moim otoczeniu V3 to popularny telefon ale nikt nie ma takich problemów jak Ty.Tak więc w poniedziałek radze udać się do serwisu z telefonem.