• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #193785  autor: kebulon
 18 cze 2007, 16:37
witam mam ogromny problem z moja motorolką- wczoraj na wieczór miałem 1 kręske baterii i podłączyłem na noc do ładowania.Rano ku moim zdziwieniu bateria zamiast być pełna była na 1 kreskę i po południu się rozładowała w taki sposób jakby nie była wogóle ładowana.Dzisiaj po południu podłączyłem do ładowania i nic(1 godzina ładowania normalnie 2 kreski by już były)proszę o szybką opowiedź co może być nie tak.Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-06-18, 18:10 ]
a jaką baterię opłaca się kupić.W komisach nie mają albo na sprowadzenie tydzień czekania ,cena 40-45 zł a bateria potrzebna jest mi na już a co polecacie z nieoryginałów??
Ostatnio zmieniony 18 cze 2007, 18:03 przez kebulon, łącznie zmieniany 1 raz.

#193828  autor: b@sho
 18 cze 2007, 18:21
kebulon pisze:wczoraj na wieczór miałem 1 kręske baterii i podłączyłem na noc do ładowania.Rano ku moim zdziwieniu bateria zamiast być pełna była na 1 kreskę i po południu się rozładowała w taki sposób jakby nie była wogóle ładowana.Dzisiaj po południu podłączyłem do ładowania i nic(1 godzina ładowania normalnie 2 kreski by już były)proszę o szybką opowiedź co może być nie tak
a wogule pojawila sie informacja o ladowaniu tela :?: tylko podlaczyles i zostawiles nie upewniajac sie czy laduje :?: mozliwe ze masz problem ten co wszyscy z wejsciem na ladowarke... wtedy rozne rzeczy sie dzieja, moze wogule nie ladowac, moze sie rozlaczyc, itp. warto przeczyscic styki, ewentualnie pobawic sie w malego elektryka z lutownica (lepiej wtedy dac komuc kto sie na tym zna). opisz wiecej o procesie ladowania, czy pojawia sie info i jakie, czy miga ikonka baterii.

co do baterii to ja nieorginalnych nie polecam :wink: bo te tanie to jedno wielkie g..wno, a do drozszych wole dorzucic i kupic orginalna.

ps. w 1h 2 kreski z 3 stopniowej skali - cos szybko ci sie laduje :P

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#193873  autor: lookass
 18 cze 2007, 19:29
Masz jeszcze gwarance? jezeli tak to bez problemu zrobia Ci to w servisie ;)

#193975  autor: kebulon
 19 cze 2007, 07:21
bateria ładuje się normalnie.Mam problemy z ładowaniem(jak podłaczam kabelek to zazwyczaj wystarczy nacisnąć wtyczkę na dół ale niekiedy zrywa ładowanie ,albo coś położyć na końcówce od ładowarki-jak coś położe to mi wogóle nie zrywa)bateria ładuje się normalnie normalnie lecą te wskaźniczki a jak odłanczam ładowarke to wygląda na to jakby wogóle nie było ładowane.Najprawdopodobnej padł bezpiecznik termicziczny w baterii i będe musiał kupić nową baterie.Będe kupował nieoryginał bo oryginalna to koszt żędu ok 45 zł ale trzeba czekać na tą baterie koło tygodnia-telefon potrzebny mi jest na już.A gwarancji nie mam taki go już kupiłem używany z komisie i ogólnie zadowolny.W ostatnim czasie musiałem włożyć troche w niego(nowa ładowarka ,klawiatura ,obudowa ,pokrowiec ,kabel usb i teraz bateria a przydałobysię jeszcze nowe złącze ładowania)a można dostać więcej info na temay własno ręcznego lutowania złącza systemowego w tej motce???mój tata jest elektrykiem i na takich sprawach zna się dość dobrze.Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-06-19, 17:25 ]
kupiłem nową baterie i zobacze czy winna była poprzednia bateria.A wypowie się ktoś z przylutowaniem złącza sysstemewego w tej motce??byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam

#194292  autor: b@sho
 19 cze 2007, 22:41
co do lutowania to wiem ze to pomaga, co i jak to juz nie bardzo ci jestem w stanie powiedziec, bo sam za to nigdy sie nie bralem, za bardzo mi sie rece trzesa :mrgreen: teoretycznie cos tam czytalem ale nie sprawdzalem wiec nie bede pisal. moze lookass cos tu pomoze. ale najpierw przeczysc styki kawalkiem szmatki nasaczonej alkoholem na wykalaczce.
a co do baterii przyszlo mi jeszcze pare rzeczy do glowy... ale widze ze juz nowa kupiles :wink:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#194374  autor: kebulon
 20 cze 2007, 09:16
winna była bateria.Przez noc się ładowała i rano normalnie była naładowana.Z czyszczeniem już próbowałem nic nie pomaga rozebrałem cały telefon wyczyściłem całe złącze bardzo dokładnie i delikatnie spirytusem i nic dalej to samo.Radze się z tym problemem ale nie ukrywam żeby lepiej takich problemów nie mieć :) .Jakby ktoś miał instrukcję ,porade jak to trzeba zrobić to byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi

[ Dodano: 2007-06-23, 08:46 ]
mam jeszcze jedno pytanko jak zrobić sobie ładowarkę do baterii.Mam starą ,sprawną ładowarkę nokii i odciąłem końcówkę i są dwa druciki czerwony(+) i niebieski (-).I do których pinów w baterii mam je przyłożyć żeby się bateria naładowała http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4fb ... f3002.html ??.Będe bardzo wdzięczny za odpowiedzi