smoke84 pisze:dlaczego oryginalna ładowarka w zestawie vodafone jest taka dziwna w sensie jakiejś przejściówki/wtyczki do gniazdka
... w Anglii tylko takie są gniazdka sieciowe we wszystkich gospodarstwach domowych. Taki standard(jak ze sterami w autach u nich

). Co nie znaczy ze nie możesz jej używać w Polsce - jeśli tylko masz przejściówkę?!
smoke84 pisze:o co chodzi w tym stwierdzeniu "Oryginalna Ładowarka 3G"
... a tego to nawet najstarsi górale nie wiedza - żartuje. Możliwe, ze to nazwa tego gniazda sieciowego. Wpadnie Jacenty na forum to nam wyjaśni. Moze tez być jakiś zonk - koleś pisze 3G bo myśli ze łatwiej sprzeda..
smoke84 pisze:czy wycinając końcówke od ładowarki w celu podpięcia jej do ładowarki uniwersalnej w której moc wyjściową można ustawić ręcznie na 5 sposobów: 2v, 4,5v, 6v, 9v, 12v (w zakresie 2 - 12v max) tel bedzie sie ładował prawidłowo?
... takie coś odradzam. Podaruj sobie bo uwalisz tela.
smoke84 pisze:no może 4 razy na 100 ładowań stało się tak że po podpięciu ładowarki do gniazdka na ekranie telefonu wyświetlał się napis "szybkie ładowanie" a ja w tym czasie mogłem korzystać normalnie z telefonu..
od czego to zależy
... to przypadek. Wiele czynników mogło mieć na to wpływ. Mniej obciążona siec i minimalnie wyższe napięcie w niej?. Akumulator mniej rozładowany i wspomógł resztką prądu ładowarkę?. Po włączeniu ładowarki upłynęła dłuższa chwila nim podpiołes do tela i kondensatory wyjściowe w niej naładowały sie na maksa? A tak naprawdę to te ładowarki to chłam. Ewentualna stabilizacja wykonana z elementów niskiej jakości o rozrzucie parametrów U - R w funkcji temperatury a najczęściej źle wykonane trafo wpadające okresowo w rezonans (byle jakie wykonanie blaszek permalojowych rdzenia). Na dodatek pojawiający sie w rożnym czasie i odstępach.
smoke84 pisze:spotykam się z tajemniczym zdaniem - "wartość napięcia wysterowana telefonem"
co to znaczy !?
... jeśli producent w komplecie z telefonem daje ładowarkę niestabilizowaną to montuje ów stabilizator w samym telu. Prosty układ z dioda Zenera lub sterowanie prockiem tela. Polecam tematy z forum: [Ankieta] Baterie oraz [Telefon/ładowarka]...jak łączyć by nie uwalić.
Kup oryginała (z angielską wtyczką i przejściówką także możesz) aby napięcie wyjściowe sie zgadzało. Amperaż mniej ważny (+ -10%)