• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #156979  autor: werisal
 25 lut 2007, 19:46
Czy miał ktoś może przyjemność zaszczycić swój telefon komórkowy (a dokładniej Motorole ROKR E1 - choć nie tylko, może i inny telefon) folią ochronną z Poliwęglanu :?: Czy działa ta folia i czy jest tak jak pisza na aukcjach internetowych, że ta folia rzeczywiście eliminuje rysy już widoczne na ekranie (w tym wypadku telefonu komórkowego) i unieszkodliwia powstawania nowych rys :?: Po pewnym czasie częstego użytkowania klapką, powstają rysy po klawiszach: i czy ta folia ochronna elminuje te rysy na ekrane :?: (przepraszam za mały offtopic :D )

#156986  autor: lookass
 25 lut 2007, 19:50
tak takie folie naprawde dzialaja kiedys se kupilem na e398 i wszystkie zniknely to jest bardzo dobre nowe raczej nie powstaja choc nie wiem bo nie dlugo po tym sprzedalem telefon :-D

#164309  autor: werisal
 21 mar 2007, 08:26
Kupiłem sobie na allegro folie bez kleju (inaczej się chyba nazywała się: "antystatyczna"). Paczka przyszła bardzo szybko bo już na następny dzień rano już miałem folie w ręku. Instrukcja przyklejania była na stronie sprzedawcy. Zrobiłem wszystko jak w instrukcji: odtłuszczyłem ekran i wszystko po kolei, niestety małe pęcherze powietrza pozostały mimo iż usunąłem je w sposób jaki był napisany na stronie :? Nie wiem czy to był mój błąd czy błąd foli, ale po pewnym czasie przyzwyczaiłem się do tych małych pęcherzy, lecz jednak nie o to chodzi. Pewien czas znów minął a folia nagle zaczęła mi się odklejać :!: Najpierw zaczęły odchodzić rogi foli a potem cała folia :!: Robią mi się coraz większe pęcherze i nie moge temu zapobiec. Na szczęście dostałem dwie folie, dlatego gdy zaczęło to wyglądać coraz gorzej nakleiłem drugą folie w ten sam sposób... Niestety znów historia się powtórzyła, dlatego pytam się czy lepiej kupić folie z klejem czy bez kleju :?: Poliwęglanową czy nie poliwęglanową :?: Wszelkie wasze uwagi na ten temat prosze o wpisywanie jak najszybciej :!: Z góry za wszelkie informacje dziękiuje :!

#164386  autor: lookass
 21 mar 2007, 12:59
a dales kilka kropli wody pod folie i rozprowadziles ja? to zapobiega pecherzom