• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #128843  autor: martinezoki
 30 lis 2006, 13:19
Zalozylem nowy temat bo nie znalazlem odp na nurtujace mnie pytanie w innych tematach.Mianowicie mam pytanie odnosnie wgrywania nowych skinow tzn schematow menu.Jak to zrobic?Jakie rozszerzenie powinien miec plik?I skad je wziasc(oczywiscie za darmo ;)).Mam nadzieje ze ktos wie i odpowie.Zgory dziekuje.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2006, 19:11 przez martinezoki, łącznie zmieniany 1 raz.

#128855  autor: b@sho
 30 lis 2006, 13:33
martinezoki sciagnij stad sobie poradnik, jest do V3 ale to samo bedzie w tej twojej:
http://matrax.net/forum/showthread.php?t=23750
na str 45 tego poradnikan jest o wgrywaniu skinow.

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#128972  autor: martinezoki
 30 lis 2006, 18:23
echh dzieki ale myslalem ze da sie prosciej.ja mam Nokie (jak widac)i jest o wiele prosciej.zonka ma te motorolke i chciala by miec nowe skiny ale jak mam integrowac w soft to ja dziekuje.(nie chce niczego popsuc)myslalem ze da sie poprostu przez Bluetooth przeslac i bedzie.Mamy kabelek do V3i ale boje sie troche to wszystko zrobic.Nie ma latwiejszego sposobu???

#129043  autor: lookass
 30 lis 2006, 20:08
ozcywsicie ze jest wiec:
Najpierw trzeba dostać się do menu OPCODE, gdzie wpisuje się wszystkie kody odblokowujące, aby się tam dostać naciskamy przycisk menu i szybko wklepujemy:
048263*
Jeśli zrobimy to dobrze, co znaczy dość szybko powinno pojawić się okienko, gdzie wpisujemy odpowiedni kod. Po wpisaniu kodu, powinien pojawić się komunikat Results F1:0, co znaczy, że zmiany zostały zapisane. Jeżeli wyłączymy i uruchomimy ponownie telefon, wtedy zmiany będą widoczne.
kod na jave to:
Ładowanie aplikacji Java (Potrzebne do wgrywania gier i aplikacji w Javie)
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 67
Field4 - 1
Field5 - 247 (off-246)
a skorki sa takie same jak do e398 wiec zajrzyj tutaj
pozdrawiam ;)

#129050  autor: martinezoki
 30 lis 2006, 20:18
lookass pisze:ozcywsicie ze jest wiec:
Najpierw trzeba dostać się do menu OPCODE, gdzie wpisuje się wszystkie kody odblokowujące, aby się tam dostać naciskamy przycisk menu i szybko wklepujemy:
048263*
Jeśli zrobimy to dobrze, co znaczy dość szybko powinno pojawić się okienko, gdzie wpisujemy odpowiedni kod. Po wpisaniu kodu, powinien pojawić się komunikat Results F1:0, co znaczy, że zmiany zostały zapisane. Jeżeli wyłączymy i uruchomimy ponownie telefon, wtedy zmiany będą widoczne.
kod na jave to:
Ładowanie aplikacji Java (Potrzebne do wgrywania gier i aplikacji w Javie)
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 67
Field4 - 1
Field5 - 247 (off-246)
a skorki sa takie same jak do e398 wiec zajrzyj tutaj
pozdrawiam ;)

no pomysl moze i ciekawy tylko ze od tej szybkosci to mnie juz palce bola ;) nie daje rady tam wejsc w to OPCODE.probowalem chyba ze 100razy i nic czekam na dalsze propozycje

#129054  autor: lookass
 30 lis 2006, 20:25
heh ciekawe na jaka masz siec simlock ta v3 jesli na ere to raczej Ci sie nie uda bo era np w e398 wprowadzila jakies inne zabespiecznienia/softy w ktorych nie ma mozliwosci wpisania opcodow jezeli nie uda sie tym sposobem to zostaje tylko program
aha tak pozatym zrob resa dla telefonu i wtedy wpisuj

#129059  autor: martinezoki
 30 lis 2006, 20:34
telefon jest uzywany w niemczech w sieci Vodafone.de.Nie ma SimLock'a.

Ps:zapomnialem dodac ze to V3i .Kupiona 2 dni temu.

#129083  autor: gomez1982
 30 lis 2006, 20:58
Nie bój się wgrywając tym sposobem skiny nic telefonowi nie zrobisz.Także odblokowując jave też się nic nie stanie.Ja miałem V3 robiłem to i nic telefonowi się nie działo.Jedynie jak skasujesz wgrane seryjnie dźwięki to są problemy z dzwonkami.Tak więc śmiało możesz to robić na prawde.Jeśli zrobisz to wg tej instrukcji to będzie dobrze.

#129114  autor: martinezoki
 30 lis 2006, 22:39
Wiecie co dzieki za pomoc ale nie mam juz cierpliwosci do tego.Motorola tools zainstalowana,program widzi telefon ale reszta tych programow z poradnika nie widzi telefonu.Sterownikami tylko zapchalem rejestr i nic z tego nie wyszlo(nie jestem informatykiem).Program Radio Comm w calosci po angielsku(nie kazdy wszystko zrozumie lol)ach co tu duzo gadac,zamknijmy ten temat i tyle.(ZAWSZE MIALEM NOKIE I PRZY TEJ MARCE POZOSTANE)

Dzieki za szczere checi.