goral2099 pisze:Chyba najtaniej i bez lojalki będzie przenieść do jakiegoś operatora VOiP i z powrotem. Niestety nie orientuję się w ofertach tego typu - musicie sami pogrzebać w sieci. Taki VOiP to też jakaś alternatywa dla "Drugiego numeru". Koszty pewnie podobne.
Tak tez zrobilem - dzis podpisalem wszystkie papiery i wyslalem do jednego z operatorow voip. Dzieki za uswiadomienie....

jak voip przyjmie moj obecny nr stacjonarny juz na drugi dzien moge przenosic ten numer znowu do play i uruchomic w ofercie "drugi numer na karcie sim". Dzieki temu utrzymam mozliwosc odbierania numerow z bardzo starego nr stacjonarnego za jedyne 6,15pln, a na glownym numerze komorkowym mam no limit na wszystko. Co ciekawe trzeba na numerze stacjonarnym ustalic tzw strefe domowa. Wykonywanie polaczen wychodzacych z numeru stacjonarnego mozliwe tylko w obrebie tej strefy - dla mnie to niewazne bo i tak nie bede takich wykonywac.... Natomiast poza strefa domowa mozna przyjmowac polaczenia przychodzace na numer stacjonarny! Jak dla mnie super usługa

jeszcze raz wielkie dzieki Wam za pomoc!!!!