zareklamowałem telefon u operatora z tytułu rękojmi konsumenckiej z żądaniem wymiany na nowy. Telefon został wysłany do serwisu SBE, decyzja - wymiana na nowy. Zadzwoniłem do serwisu i dowiedziałem się, że oni wymieniają telefony na "regenerowane". Czy ktoś walczył już z operatorem o wymianę sprzętu na NOWY fabrycznie? Nie zamierzam odbierać tego telefonu - złożę odwołanie. Ktoś wie jak to dalej wygląda i ile może to trwać? Czy ktoś wywalczył coś w podobnej sprawie?
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Po co ten wątek w dwóch różnych miejscach?
a) powiedzą Ci, że sprzęt jest zgodny ze specyfikacją producenta i wolny od wad
b) możesz skierować sprawę do sądu konsumenckiego, ale będziesz musiał udowodnić, że sprzęt jest regenerowany
b) możesz skierować sprawę do sądu konsumenckiego, ale będziesz musiał udowodnić, że sprzęt jest regenerowany
Druga strona biurka - wcześniej Plus, aktualnie T-Mobile
czyli raczej marne szanse, potrzymają mi telefon i stracę 3 miesiące na przepychaniu pism
, myślałem, że ktoś próbował coś wywalczyć w tym temacie..

Skontaktuj się z rzecznikiem konsumentów w urzędzie miasta/starostwie: https://uokik.gov.pl/rzecznicy.php.
T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b
już dzwoniłem i niewiele się dowiedziałem, że mam nie odbierać sprzętu a właściwie to sprzęt nie musi być fabrycznie zapakowany etc. Tylko jak później udowodnię, że to sprzęt regenerowany?
Po pierwsze - przy rękojmi kontaktujesz się ze sprzedawcą - reszta Cię nie interesuje.
Teraz wysmaruj pismo do sprzedawcy (dwa egzemplarze, na Twoim niech Ci pokwituje odbiór), że w dniu takim i takim o godzinie takiej a takiej rozmawiałeś z pracownikiem serwisu (dobrze by było podać nazwisko, ale jeśli nie masz, to też ujdzie), nr tel., no i on stwierdził, że wymieniają nie na telefony nowe, tylko na odnawiane. No i że związku z tym, ponownie żądasz wymiany na fabrycznie nowy telefon.
Poczytaj sobie jeszcze to: https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/re ... /rekojmia/. Możesz dopisać do pisma odpowiednie paragrafy z tej strony, to będzie lepiej wyglądać.
Teraz wysmaruj pismo do sprzedawcy (dwa egzemplarze, na Twoim niech Ci pokwituje odbiór), że w dniu takim i takim o godzinie takiej a takiej rozmawiałeś z pracownikiem serwisu (dobrze by było podać nazwisko, ale jeśli nie masz, to też ujdzie), nr tel., no i on stwierdził, że wymieniają nie na telefony nowe, tylko na odnawiane. No i że związku z tym, ponownie żądasz wymiany na fabrycznie nowy telefon.
Poczytaj sobie jeszcze to: https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/re ... /rekojmia/. Możesz dopisać do pisma odpowiednie paragrafy z tej strony, to będzie lepiej wyglądać.
T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b